Αχαϊα Ελλάδα Ηλεία

Στην «κατάψυξη» η χώρα – Στα «λευκά» έχουν ντυθεί πολλές περιοχές

Ακούστε το άρθρο

Στην «κατάψυξη» βρίσκεται σήμερα η χώρα με την «ψυχρή εισβολή» να έχει κάνει ήδη αισθητή την παρουσία της στο μεγαλύτερο μέρος. Ο υδράργυρος έχει κάνει βουτιά με αποτέλεσμα το κρύο να είναι τσουχτερό, ενώ στα λευκά έχουν ντυθεί ήδη πολλές ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ελλάδας.

Αντίστοιχο είναι το σκηνικό του καιρού και στην Πάρνηθα, όπου έχει ξεκινήσει να χιονίζει από νωρίς το πρωί.

Τα πρώτα χιόνια στον Επικούριο Απόλλωνα

Τα πρώτα χιόνια στον Επικούριο Απόλλωνα

Η χιονόπτωση κατά διαστήματα είναι έντονη, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ακόμα πιο έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες.

Δείτε εδώ live εικόνα από την χιονόπτωση στην Πάρνηθα

Σε λευκό “κλοιό” τα ορεινά του Νομού- Χιονίζει στα Καλάβρυτα

Σε λευκό κλοιό από τα ξημερώματα και τα Καλάβρυτα Αχαΐας όπου χιονίζει αρκετά στο ύψος του χιονοδρομικού ενώ το θερμόμετρο έχει υποχωρήσει κάτω από το μηδέν.Η χιονόπτωση έγινε ακόμη πιο έντονη λίγο πριν τις 10 το πρωί, με αποτέλεσμα για προληπτικούς λόγους να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας στους δρόμους από την αστυνομία που συστήσει να μην ανεβαίνουν τα οχήματα προς Καλάβρυτα στα χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες.

«Ψυχρή εισβολή» στην Ήπειρο

Από τα ξημερώματα χιονίζει σε όλες τις περιοχές του νομού Ιωαννίνων, ενώ ο υδράργυρος έκανε βουτιά κάτω από το μηδέν. Η υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τους δήμους έχει παρατάξει σε όλο το επαρχιακό δίκτυο 28 μηχανήματα, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στην κυκλοφορία. Η χιονόπτωση είναι σφοδρή στις πιο ορεινές περιοχές και γίνονται ρίψεις αλατιού μετά τον αποχιονισμό.

Χιόνι πέφτει και σε όλες τις περιοχές της ορεινής ‘Αρτας, από τη Ροδαυγή μέχρι το Βουλγαρέλι, το Αθαμάνιο και τα χωριά της κοιλάδας του Αχελώου.

Χιόνια σε Τρίκαλα και Καρδίτσα

Από τις πρωινές ώρες, χιονίζει σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, ενώ το κρύο είναι τσουχτερό τόσο στα ορεινά, όσο και στις πεδινές περιοχές. Τριάντα τέσσερα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, επιχειρούν για να καθαρίσουν το χιόνι στο οδικό δίκτυο, ρίχνοντας παράλληλα αλάτι, προκειμένου οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί. Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρήστου Μιχαλάκη, στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, έως αυτήν την ώρα δεν υπάρχουν προβλήματα στις μετακινήσεις των οδηγών.

Χιόνια πέφτουν και στον νομό Καρδίτσας, ενώ αισθητή είναι η πτώση της θερμοκρασίας. Η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Τσιάκο, συνδράμει στον καθαρισμό του χιονιού με 24 μηχανήματα. Έως τώρα στο οδικό δίκτυο του νομού Καρδίτσας δεν παρουσιάζονται προβλήματα και είναι ανοικτό, όπως αναφέρει ο κ. Τσιάκος.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, gnomip

Όλη η επικαιρότητα