Αχαϊα Πολιτική

Στην Πάτρα η Φώφη Γεννηματά για την προσυνεδριακή συνδιάσκεψη (PHOTOS)

fofi-gennimata-pasok.jpg
Ακούστε το άρθρο
Στην Πάτρα βρίσκεται από τις 11 το πρωί σήμερα η επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ και πρόεδρος τπυ ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, για περιφερειακή συνδιάσκεψη με αντικείμενο τις «εναλλακτικές» κινήσεις στη νέα κεντροαριστερά, οι οποίες έχουν δρομολογηθεί στον εκτός Συμπαράταξης χώρο.

Προσερχόμενη στην αίθουσα του ΤΕΕ δήλωσε πως “η Κεντροαριστερά επιστρέφει πιο δυνατή” ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να διαπραγαμτευτεί σωστά και να διεκδικήσει την υλοποίηση της απόφαση του 2012 για την απομείωση του ελληνικού χρέους.

“Η κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να παγιδεύει τη χώρα στο διαρκές δίλημμα λιτότητα ή Grexit” ανέφερε.

Μάλιστα όταν κλήθηκε από τους δημοσιογράφους να μετακινηθεί λίγο πιο αριστερά, μπροστά από τις κάμερες, είπε αστειευόμενη “Αριστερά πάω όσο θέλετε”!
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Γεννηματά θα ζητήσει απλές και καθαρές λύσεις, χαρακτηρίζοντας θολές τις ανταγωνιστικές προσπάθειες, τις οποίες δεν θα κατονομάσει. Θα μιλήσει ωστόσο απορριπτικά για μια προοπτική συγκρότησης ενός ιδεολογικά άμορφου μεσαίου χώρου, στο οποίο θα βρει «στέγη» μια αποδυναμωμένη κεντροαριστερά. Η Φώφη Γεννηματά πιστεύει ότι μια τέτοια προοπτική δεν θα ευδοκιμήσει, αντίθετα θα λειτουργούσε μόνο ως παρακολούθημα, ως συμπλήρωμα είτε της ΝΔ, είτε των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Η κ. Γεννηματά συνοδεύεται από τους βουλευτές των τριών νομών της Περιφέρειας και θα διατυπώσει αναπτυξιακή πρόταση για τη Δυτική Ελλάδα.

Εμφαση δίνει στα βιομηχανικά και αγροτικά πάρκα, στις ειδικές πολιτικές για τις μακροπεριφέρειες, στα προγράμματα διαπεριφερειακής συνεργασίας, στη σύσταση ρυθμιστικής αρχής για τις επενδύσεις, στα ευρωπαϊκά ταμεία-πύλες, στην επέκταση του μηχανισμού ΣΔΙΤ και σε άλλους τομείς πέραν των υποδομών, στη σύσταση αναπτυξιακών τραπεζών.

Πηγή: pelop.gr

Όλη η επικαιρότητα