Αθλητισμός

Στην Πόλη στο Βαλκανικό  εφήβων ο Αργυρόπουλος

Ακούστε το άρθρο

Στον «Αθλητικό Κύκλο» δίπλα στο Ολυμπιακό Στάδιο Ατατούρκ,  θα διεξαχθεί  Πέμπτη και Παρασκευή το Βαλκανικό πρωτάθλημα στίβου εφήβων και νεανίδων με τον Αλέξη Αργυρόπουλο και με 17 έφηβους και 12 νεάνιδες Έλληνες και Ελληνίδες να συμμετέχουν στην Κωνσταντινούπολη. Ο αθλητής του Κοροίβου συνοδεύεται από τον προπονητή του Νίκο Καστανά νιώθει δυνατός, είναι σε εξαιρετική κατάσταση ψυχολογίας απαλλαγμένος από το άγχος της συμμετοχής του στο Παγκόσμιο και μπορεί με το επιταχυνόμενο τρέξιμο που έχει, να βγάλει άλμα πάνω από τα 7μέτρα και 63 εκατοστά.

Πρώτος στόχος για τον Ηλείο άλτη η βελτίωση της επίδοσής του  μέσα την Πόλη και κατ’ επέκταση το …κατέβασμα  της θέσης του στην παγκόσμια κατάταξη όπου θα του δώσει άλλον «αέρα» στο Τάμπερε της Φινλανδίας . Βασικός αντίπαλός του ο Κροάτης Marko Čeko  με  7μ.58 εκ. που πέτυχε στο Σπλιντ το περασμένο Σάββατο και έχει κάνει το όριο 7μ.78 εκ. για το παγκόσμιο  από το Μάη. Το επίπεδο του αγωνίσματος είναι εξαιρετικά υψηλό και για τα μετάλλια θα δοθεί σκληρός αγώνας. Αντίπαλοι του πρωταθλητή είναι ακόμη: Ο Σέρβος Dimitrije Novakovic με 7μ.31 εκ., ο Σλοβένος Rok Renner  7μ.32 εκ .  (πρόσφατο στις 2 Ιουνίου στην Ljubljana ) και ο Τούρκος  Hüseyin Ocak με 7μ.31 εκ. αλλά με 5,1+ ευνοϊκό άνεμο στην Κωνσταντινούπολη.  Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον Ρουμάνο Bogdan Ioan Sitoianu που φέτος δεν έχει εμφανιστεί με μεγάλη επίδοση καίτοι πέρσι έκανε 7μ38 εκ. και πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο Πιτέστι .

Εκτός του Αλέξη και του Marko Čeko  όλοι οι  άλλοι αθλητές έχουν το κίνητρο της επίδοσης για να πάνε στο Παγκόσμιο εφήβων γι αυτό ο αγώνας αναμένεται συγκλονιστικός. Ευχή όλων ο αέρας  στην Πόλη να είναι ούριος για τους αθλητές.

Ωστόσο ο πολυνίκης  Αργυρόπουλος έχει σαρώσει τελευταία τα εγχώρια Πανελλήνια πρωταθλήματα παίδων, σχολικά και εφήβων με μεγάλα άλματα πάνω από 7μ.20 έως και 7μ. 63 εκ. πριν από λίγες μέρες και είναι ψυχωμένος απαλλαγμένος απ’ ότι τον απασχολούσε καιρό τώρα σχετικά με τις Πανελλήνιες  εξετάσεις και ένα μεγάλο άλμα.

Ο καταγόμενος από τα δοξασμένα χώματα του Δούκα της Ηλείας πέρσι έχει φορέσει ήδη χάλκινο μετάλλιο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα παίδων με επίδοση 7,01 μ., έχει 18η  θέση στο Πανευρωπαϊκό  Πρωτάθλημα εφήβων με επίδοση 7,23 μ. πέρσι ως  παίδας και σήμερα ως έφηβος είναι 18ος στον κόσμο για το 2018 με επίδοση 7 μέτρα και 63 εκατοστά, 5ος στην Ευρώπη και κορυφαίος στην ηλικία του στην Ελλάδα.

Κεφάλαιο για τον κλασικό αθλητισμό της Ηλείας που γυμνάζεται σ’ ένα στάδιο με μηδαμινές ανέσεις, όπως και άλλοι πολλοί αθλητές του Κοροίβου και γι αυτό τις προσεχείς μέρες θα κάνουμε αναλυτικό ρεπορτάζ, όπως και για το στάδιο Πύργου, που ναι μεν έχουν χόρτο αλλά από υποδομές μέτριες οι εγκαταστάσεις.

Όλη η επικαιρότητα