Στην τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας: Πρώτος Λαμπαδηδρόμος ο Απόστολος Αγγέλης

Ο  Απόστολος Αγγέλης, που ήδη έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή του στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της PyeongChang 2018, θα είναι ο πρώτος λαμπαδηδρόμος κατά την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη 24 Οκτωβρίου στην Αρχαία Ολυμπία.

Το Ολυμπιακό Φως θα «γεννηθεί» στο Ναό της Ήρας με τον παραδοσιακό -όπως πάντα- τρόπο, απευθείας από τις ακτίνες του ηλίου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του Πρωθυπουργού της Νοτίου Κορέας Nak-Yon Lee, του Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, του υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, στελεχών της Οργανωτικής Επιτροπής «PyeongChang 2018» και σύσσωμης τη νέα Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής με τον Πρόεδρό της Σπύρο Καπράλο.

Ποιος είναι ο πρώτος Λαμπαδηρόμος

Ο Απόστολος Αγγέλης γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου 1993 στα Ιωάννινα. Είναι αθλητής των δρόμων αντοχής και του διάθλου. Ανήκει στον ΕΟΣ Μετσόβου, έναν σύλλογο με μεγάλη παράδοση στα χειμερινά σπορ στην Ελλάδα. Είναι πρωταθλητής επί σειρά ετών σε όλες τις κατηγορίες και έχει αναδειχθεί Βαλκανιονίκης. Το 2014 μετείχε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, ενώ έχει ήδη πετύχει τη πρόκρισή του στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της PyeongChang και ετοιμάζεται για τη δεύτερη συμμετοχή του στο θεσμό. «Είναι μεγάλη τιμή για μένα η επιλογή μου ως πρώτου λαμπαδηδρόμου των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2018. Πρόκειται πραγματικά για μια μοναδική στιγμή που αναμένω με μεγάλη αγωνία. Νιώθω πραγματικά πολύ υπερήφανος και με μοναδικά συναισθήματα χαράς στην ψυχή μου» λέει ο Απόστολος Αγγέλης.

Η τελετή Αφής και η Λαμπαδηδρομία

Η τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας θα ξεκινήσει στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης, με Πρωθιέρεια την ηθοποιό Κατερίνα Λέχου και χορογράφο την Αρτέμιδα Ιγνατίου. Μια ημέρα νωρίτερα, τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου και την ίδια ώρα, θα πραγματοποιηθεί και η γενική Πρόβα.

Ο Απόστολος Αγγέλης, αφού ανάψει τον βωμό στο Άλσος Πιέρ Ντε Κουμπερτέν, θα παραδώσει το σύμβολο του Ολυμπισμού στον 2ο λαμπαδηδρόμου και θα αρχίσει το  μεγάλο ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας, που θα διανύσει συνολικά 2.129 χλμ επί ελληνικού εδάφους, πριν καταλήξει στην Ακρόπολη.

Στη λαμπαδηδρομία θα μετάσχουν 505 λαμπαδηδρόμοι και συνολικά θα πραγματοποιηθούν 36 τελετές υποδοχής σε 20 Δήμους επί 8 ημέρες. Στην Ηλεία, η ιερή φλόγα – μετά την Ολυμπία – θα περάσει από τον Πύργο, την Αμαλιάδα και την Αρχαία Ήλιδα, και το βράδυ, αφού διέλθει και από τα Καλάβρυτα, θα διανυκτερεύσει στην Πάτρα.

Η τελετή Παράδοσης στην Οργανωτική Επιτροπή «PyeongChang 2018» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 31 Οκτωβρίου, στις 11:00 το πρωί, στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας.