Αρθρογραφία

Στην τελευταία στροφή

ekloges-2014-1024x681.jpg
Ακούστε το άρθρο

Βρισκόμαστε στην τελευταία στροφή πριν τις εκλογές και ο αγώνας  της ψήφου συνεχίζεται και εντείνεται  σκληρός και εντελώς πολωτικός μεταξύ των άκρων, σε μια προσπάθεια ολοκληρωτικής επικράτησης, σαν να πρόκειται να πέσει ο «κομήτης» αν δεν εκλεγούν οι εκλεκτοί  λεγόμενοι, των δύο αντιπάλων.

Κατασκευάστηκε ένα τέτοιο σκηνικό, σαν να μην υπάρχει τίποτα παραπέρα, σαν να μην υπάρχουν άλλες προτάσεις και λύσεις,  αξιόλογες και βιώσιμες  και προς τούτο επιστρατεύονται ακραίες ψευδολογίες, αλλά και ανεδαφικές προτάσεις και λύσεις για τα καθημερινά προβλήματα των μελών της κοινωνίας.

Έφτασαν στο σημείο οι μεν να ισχυρίζονται ότι  τελείωσαν τα μνημόνια, ενώ γνωρίζουμε ότι τελειώνουν το 2016, αν δεν έρθουν και άλλα, κυρίως όμως ξέρουμε όλοι οι πολίτες, πλην ίσως των μυημένων,  ότι παραμένουν οι συνέπειες και οι μνήμες, ως καθημερινοί εφιάλτες  που απαγορεύουν τα όνειρα και τις ελπίδες.

Και οι άλλοι, όμοιοι  σαν τους προηγούμενους, συνεχίζουν να ομιλούν για σκίσιμο των μνημονίων, αλλά προσαρμοζόμενοι με την πραγματικότητα, μαλακώνουν και προσγειώνονται σε φοβέρες, εκκλήσεις και παρακλήσεις προς τους κηδεμόνες, για διαγραφή αρχικά, κατόπιν όμως εκπτωτικά, σε κάποιο είδος κουρέματος.

Και ο κόσμος της καθημερινότητας, κάθεται και ακούει την  σκληρή και απαράδεκτη  προπαγάνδα των γκαλοπατζήδων και των παπαγαλακίων, οι οποίοι εναγωνίως προσπαθούν να διαμορφώσουν κλίμα υπέρ των δύο πόλων, παραβλέποντας  τους λεγόμενους  μικρούς  πολιτικούς σχηματισμούς, χαϊδεύοντας όμως παράλληλα τους στημένους της τελευταίας στιγμής.

Και πέρα απ αυτούς τους αναγνωρίσιμους και εξειδικευμένους, τώρα πλέον στην τελευταία στροφή πριν τον τερματισμό, συναντάμε και τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας, τους γείτονες μας  που απουσίαζαν και δεν γνώριζαν τίποτα, αλλά  ξαφνικά πολιτικοποιήθηκαν και εντάχθηκαν στις μεγάλες ομάδες των μνημονιακών και αντιμνημονιακών, παράλληλα όμως κατάλαβαν και τα προβλήματα της κοινωνίας και προσφέρονται αφιλοκερδώς για την επίλυσή τους.

Πιο συγκεκριμένα, διαπίστωσαν το χρόνιο πρόβλημα του σκουπιδαριού, δείχνοντας  μάλιστα και τους υπαίτιους, αλλά αφήνοντας απέξω τους εαυτούς τους, απενοχοποιημένους  και ανεύθυνους, σαν να ήρθαν μόλις χθες από άλλον πλανήτη, κρατώντας μάλιστα και την συνταγή διαγραφής και απάλειψης  του συγκεκριμένου προβλήματος, αλλά και όλων των άλλων.

Φυσικά όλα αυτά έχουν τον μοναδικό και περιστασιακό στόχο, τον στόχο αρπαγής και υφαρπαγής της ψήφου, με παραβίαση της λαϊκής βούλησης, με θόρυβο,  παραπλανητικές  και  ανεδαφικές προτάσεις  και περιστασιακή μαχητικότητα, ανάδειξης  νέων σωτήρων, ή αναπαλαίωσης των παλαιών, για τοπική ή γενικότερη χρήση.

Μέσα λοιπόν σ όλο αυτό το μπέρδεμα, φαίνεται πως ο κόσμος αντιστέκεται  και έχει ήδη επιλέξει σοβαρές πολιτικές προτάσεις, που έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο,  ισότιμα με τους λοιπούς συγκάτοικους του φυτικού και ζωϊκού βασιλείου, έχει επιλέξει  την οικολογική και πράσινη εκδοχή της ζωής.

Δημήτρης Μάλλιος

Όλη η επικαιρότητα