Στην τελική ευθεία η δημοπράτηση για το λιμάνι της Κυπαρισσίας – Έργα και στο δικαστικό μέγαρο

Ευτυχώς που υπάρχει η περιφέρεια Πελοποννήσου και φροντίζει την Τριφυλία διαφορετικά η περιοχή θα ήταν διαφορετική.

Η Περιφέρεια έβαλε πλάτη για σημαντικά οδικά έργα και υποδομές ανάπτυξης στη περιοχή όπως ομολογούν κάτοικοι και φορείς, όπως τις μελέτες για το δρόμο Γαργαλιάνοι-Ρωμανού με την παράδοση του έργου, το γεφύρι στο Λαγκούβαρδο, την επαρχιακή οδό Κυπαρισσίας-Φαρακλάδας που σύντομα θα βελτιωθεί αλλά και στο εθνικό οδικό δίκτυο μέχρι την Ελαία.

ΤΜΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ

Μάλιστα η Οικονομική επιτροπή της περιφέρειας Πελοποννήσου δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Ήδη εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου που αφορά την επισκευή του προσήνεμου μόλου της Κυπαρισσίας με 2,3 εκ. ευρώ προερχόμενα από το πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων, όπου συμμετέχει το Λιμενικό ταμείο Μεσσηνίας, το περιφερειακό ταμείο Ανάπτυξης και το Δήμου με βάση προγραμματική σύμβαση. Να σημειωθεί ότι υπάρχει οριστική μελέτη έργων με εγκεκριμένη την περιβαλλοντική μελέτη του έργου. Η εξωτερική θωράκιση του μόλου, η ενίσχυση του τοίχου προστασίας με σκυρόδεμα καθώς και η βελτίωση του κρηπιδώματος στο δάπεδο του χώρου κατασκευής θα αποτελούν τα δομικά στοιχεία βελτίωσης του λιμανιού. Η Αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου επιβεβαίωσε πάντως στον ιστότοπο kyparissianews.com ότι όλες οι άδειες από υπηρεσίες με τις επί μέρους μελέτες έχουν επικυρωθεί οριστικά, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για δημοπράτηση του έργου.

ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

Η Περιφέρεια ωστόσο δεν μένει εκεί. Πρόσφατα στην ίδια συνεδρίαση έλαβε μια σημαντική απόφαση που αφορά την επισκευή του Δικαστικού μεγάρου της Κυπαρισσίας το οποίο είναι από τα παλιότερα κτίρια στην περιοχή. Το δικαστικό μέγαρο θα δημοπρατηθεί με 200.000 ευρώ για την εξωτερική βελτίωση του κτιρίου, την ενίσχυση με τεχνικά έργα για την στεγανότητα και διάβρωση που υπέστη το κτίριο μαζί με άλλες εργασίες. Εκτίμηση των υπηρεσιών είναι ότι το έργο μπορεί να δημοπρατηθεί άμεσα ώστε να βρεθεί ανάδοχος.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ