Ηλεία

Στην τελική ευθεία το έργο ανάπλασης του Ιστορικού και Εμπορικού Κέντρου της Αμαλιάδας

Ακούστε το άρθρο

Ένα ακόμα μεγάλο έργο για την πόλη της Αμαλιάδας μπαίνει στην τελική του ευθεία, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας δημοπράτησης.

Πρόκειται για το έργο της νέας αστικής ανάπλασης του Ιστορικού και Εμπορικού Κέντρου της Αμαλιάδας, συνολικού προϋπολογισμού 2.396.000 ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνονται εργασίες ανάπλασης σε μια σειρά από πλατείες, δρόμους και αδιαμόρφωτες εκτάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, έργα ανακατασκευής και ανακαίνισης θα πραγματοποιηθούν στις πλατείες Δημοκρατίας (Μεταξά) και στο Ηρώο πλησίον της κεντρικής πλατείας Αγίου Αθανασίου, στην πλατεία Νίκου Καζαντζάκη, καθώς θα υπάρξουν και σοβαρές παρεμβάσεις στο χώρο πέριξ του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού έως τον Πολυχώρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Δήμου Ήλιδας.

Επίσης, σειρά έργων θα πραγματοποιηθούν σε κεντρικούς δρόμους που αφορούν στη διαμόρφωση και διαπλάτυνση πεζοδρομίων, σε δενδροφυτεύσεις, στην αναβάθμιση του οδοφωτισμού και στην ανακατασκευή του οδοστρώματος, για τις οδούς Αντωνίου Πετραλιά που αποτελεί συνέχεια της εισόδου της πόλης, Έλλης, Δημοκρατίας, 25ης Μαρτίου, Κολοκοτρώνη, Γ. Παπανδρέου, Φιλικής Εταιρείας, Ιπποκράτους, 3ης Μεραρχίας, Ιφίτου και Ν. Καζαντζάκη.

Με τις νέες παρεμβάσεις αναβαθμίζονται σημαντικά σημεία του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της Αμαλιάδας που παρέμεναν χωρίς αναπτυξιακό σχέδιο για μεγάλο χρονικό διάστημα, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την αισθητική και λειτουργική τους υποβάθμιση, αλλάζοντας μία για πάντα το ιστορικό κέντρο της Αμαλιάδας το οποίο εναρμονίζεται πλήρως στα πρότυπα ευρωπαϊκών πόλεων.

anaplasi plateia iroon

Πλατεία Ηρώων

anaplasi metaxa

Πλατεία Μεταξά

Όλη η επικαιρότητα