Πολιτική

Στην τελική ευθεία το ΠΑΣΟΚ για την εκλογή προέδρου

pasok.jpg
Ακούστε το άρθρο

Σε πυρετώδη ρυθμό δουλεύουν οι κομματικές «μηχανές» του ΠΑΣΟΚ εν όψει της εκλογής νέου προέδρου την Κυριακή 14 Ιουνίου. Παρότι τα μεγέθη είναι πλέον διαφορετικά σε σχέση με το… ένδοξο παρελθόν του κόμματος, η κινητικότητα στα επιτελεία των υποψήφιων προέδρων δεν παύει να είναι αξιοσημείωτη, πόσο μάλλον στην Ηλεία, η οποία είναι «κάστρο» του ΠΑΣΟΚ σε δημοτικό και περιφερειακό επίπεδο.

Η πλειονότητα των «πράσινων» στελεχών δείχνει να «μοιράζεται» μεταξύ Φώφης Γεννηματά και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει ελάχιστα ερείσματα. Ο βουλευτής Ηλείας Γιάννης Κουτσούκος, μετά την απόφαση του Κ. Σκανδαλίδη να μην είναι υποψήφιος, θεωρείται βέβαιο ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα της Φώφης Γεννηματά. Στην ίδια ρότα φαίνεται ότι κινούνται και οι περισσότεροι «πράσινοι» δήμαρχοι της Ηλείας, καθώς και ορισμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι.

Ισχυρό έρεισμα στην  Ηλεία έχει και ο Αρκάς Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, καθώς ο πρώην βουλευτής και νο3 στην Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, εξέφρασε εξαρχής την υποστήριξή του και σύμφωνα με πληροφορίες των τελευταίων ημερών, το επιτελείο του επιδεικνύει αξιοσημείωτη δραστηριότητα στην οργάνωση και την κινητοποίηση των ψωφοφόρων. 


Όσον αφορά τα άλλα δύο στελέχη που εξελέγησαν στην Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ, ο Διονύσης Καπλάνης τάσσεται στο πλευρό του Ο. Κωνσταντινόπουλου, ενώ η Εύη Βεργοπούλου υπέρ της Φ. Γεννηματά.

Μοναδικός υποστηρικτής του Ανδρέα Λοβέρδου φέρεται να είναι ο πρώην υπουργός και βουλευτής και νυν περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας, Γιάννης Ζαφειρόπουλος. Η «παρηγοριά» του Α. Λοβέρδου είναι η επιρροή του στην Αχαΐα λόγω καταγωγής και στην Αιτωλοακαρνανία (λόγω του βουλευτή Δ. Κωνσταντόπουλου)

Καθοριστικό ρόλο στην εκλογική αναμέτρηση αναμένεται να διαδραματίσουν και όσοι… ξεστράτισαν στις πρόσφατες εκλογές προς το ΚΙΔΗΣΟ και έχουν εκφράσει τάσεις επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ. Οι κομματικές πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αυτό το target group, προβάδισμα έχει η Φ. Γεννηματά.

Τι θα κάνει ο Ανδρουλάκης

Ο ρόλος του ισχυρού πλέον κομματικά Νίκου Ανδρουλάκη θα είναι καθοριστικός, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», μέχρι στιγμής διατηρεί ίσες αποστάσεις, παρότι οι περισσότεροι θα περίμεναν ότι λόγω ηλικιακής ταύτισης θα ταχθεί στο πλευρό του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Παναγιώτης Φωτεινόπουλος

Fopan83@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα