Πολιτική

Στις 16 Μαΐου αναμένεται η ψήφιση μέτρων και αντιμέτρων

Ακούστε το άρθρο

Με τη διαδικασία του επείγοντος θα «περάσει» το πακέτο μέτρων και αντιμέτρων από τη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Διάσκεψη των Προέδρων εάν το νομοσχέδιο είναι έτοιμο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, θα κατατεθεί στη Βουλή την Τετάρτη 10 Μαΐου και την αμέσως επόμενη ημέρα θα εισαχθεί προς συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές.

Η συζήτηση του στην Ολομέλεια θα διαρκέσει δύο ημέρες και προγραμματίζεται για την Δευτέρα 15 και Τρίτη 16 Μαΐου, οπότε και αναμένεται να ψηφιστεί αργά το βράδυ. Έγκυρες πληροφορίες δεν αποκλείουν η συζήτηση να μετακινηθεί κατά μια ημέρα, δηλαδή να εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια το διήμερο 16-17 Μαΐου.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν πως παρά τον σκεπτικισμό που υπάρχει στους κόλπους της πλειοψηφίας δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην ψηφοφορία. Σε κάθε περίπτωση πάντως, και με στόχο να αποφευχθεί το ατύχημα της τελευταίας στιγμής έχουν ξεκινήσει επαφές και ενημερώσεις από υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη, το αποκαλούμενο και μασάζ, προς βουλευτές που θεωρούνται ύποπτοι.

Στο πλαίσιο αυτό, υποβαθμίζεται και η παρέμβαση Φίλη με την κυβέρνηση να κρατά την φράση του ότι θα ψηφίσει τα μέτρα, παρά τις όποιες αντιρρήσεις διατυπώνει.

Πηγή: CNN

Όλη η επικαιρότητα