Εκπαίδευση

Στις 8 Σεπτεμβρίου θα ανοίγουν τα σχολεία – Ποιες αργίες καταργούνται

gymnasio_karatoula_ilias.jpg
Ακούστε το άρθρο

Στην επιμήκυνση του σχολικού έτους προχωρά ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, όπως αποκάλυψε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ενώ παράλληλα μειώνεται η σχολική ύλη και αλλάζει ο τρόπος διδασκαλίας, προκειμένου να βελτιωθούν όχι μόνο οι γνώσεις, αλλά και οι δεξιότητες και οι ικανότητες των μαθητών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιμήκυνση του σχολικού έτους ενδέχεται να ισχύσει και από εφέτος για τους καθηγητές, προκειμένου μέχρι τα μέσα Ιουλίου να ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες, που συνήθως γίνονται στο «παρά πέντε», πριν την έναρξη των σχολικών μαθημάτων.

«Η νέα χρονιά πρέπει να βρει το σχολείο καθόλα έτοιμο να ξεκινήσει και να μην γίνεται αγώνας δρόμου στις αρχές Σεπτεμβρίου, προκειμένου να τακτοποιηθούν οι προετοιμασίες» επισημαίνει στέλεχος του υπουργείου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα μαθήματα την ερχόμενη χρονιά μελετάται να ξεκινήσουν στις 8 Σεπτεμβρίου, αντί στις 11 που είναι καθιερωμένο, ενώ η λήξη του σχολικού έτους να γίνεται λίγες ημέρες μετά.
 
Μελετάται επίσης η κατάργηση σχολικών αργιών, όπως της 7ης Ιανουαρίου του Αγίου Ιωάννη, η οποία καθιερώθηκε ως αργία ύστερα από φορά που «έπεσε» Παρασκευή και δόθηκε ως αργία. 

Στο ίδιο μήκος κύματος, μελετάται η επιστροφή στο σχολείο την Τετάρτη, μετά τον εορτασμό του Πάσχα, χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί ακόμα.

Πηγή: Protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα