Ηλεία

Στις επάλξεις ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμαλιάδας

Ακούστε το άρθρο

Εν αναμονή της υπογραφής της νέας Ρυθμιστικής απόφασης για την νέα Κυνηγετική περίοδο 2018-2019 βρίσκεται ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμαλιάδας και ήδη έχει ξεκινήσει η προετοιμασία καθώς ως είθισται το κυνήγι ξεκινά κάθε χρόνο γύρω στις 20 Αυγούστου.

Ήδη από χθες άνοιξαν και επίσημα τα γραφεία του Συλλόγου για τη νέα σεζόν τα οποία μέχρι το τέλος Ιουλίου θα λειτουργούν μόνο τις πρωινές ώρες (9 έως 1) και από την 1η Αυγούστου θα ξεκινήσει κανονικά η λειτουργία πρωινές και απογευματινές ώρες.

 

Τα πρώτα στοιχεία

Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Κώστας Μουσάς, ο οποίος παρακολουθεί στενά όλες τις εξελίξεις που αφορούν στη νέα κυνηγετική περίοδο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι:

«Γνωρίζουμε ότι τα τέλη υπέρ του Δημοσίου, θα παραμείνουν τα ίδια με πέρυσι. Η σχετική απόφαση έχει ήδη υπογραφεί και αυτές τις μέρες θα δημοσιευτεί και στην εφημερίδα της κυβέρνησης προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία θεώρησης των αδειών. Η απόφαση της ρυθμιστικής όμως, δεν έχει υπογραφεί ακόμα, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για αλλαγές με κυριότερες αυτές που αφορούν το κυνήγι του Τρυγονιού και του Αγριόχοιρου. Ελπίζουμε να μην υπάρξουν περαιτέρω αλλαγές τουλάχιστον αρνητικού περιεχομένου. Συγκεκριμένα για το Τρυγόνι, είχαμε ήδη ενημερώσει πως γίνεται προσπάθεια περικοπής του κυνηγίου του σε όλη την Ευρώπη, ενώ για φέτος τουλάχιστον, οι ιθύνοντες για μια τέτοια απόφαση, θα αρκεστούν σε μείωση του ημερήσιου ορίου κάρπωσης.  Όσον αφορά το κυνήγι του αγριόχοιρου, εξαιτίας καθαρά του υπερπληθυσμού αυτού του είδους, το Υπουργείο στρέφεται σε ενδεχόμενη αύξηση του ορίου κάρπωσης ανά ομάδα, ή ακόμα και επιμήκυνση της κυνηγετικής περιόδου για το συγκεκριμένο είδος είτε στην έναρξη ή στην λήξη του. ενώ ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο αύξησης των ημερών κυνηγίου του κατά μια ημέρα την εβδομάδα. Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος , σύμφωνα με πληροφορίες μας, στρέφεται στην σκέψη δημιουργίας συνεργείων “εξόντωσης” αγριόχοιρων, εξαιτίας του υπερπληθυσμού τους και των ζημιών που κάνουν αυτά σε καλλιέργειες. Τα συνεργεία θα αποτελούνται από κυνηγούς μέλη των κυνηγετικών συλλόγων, θηροφύλακες και δασικούς υπαλλήλους ενώ η δράση τους θα είναι τόσο εντός όσο και εκτός της κυνηγετικής περιόδου. Βέβαια, ακούγοντας κάποιος μη κυνηγός τέτοιες σκέψεις, θα σκεφτεί αρνητικά, οπότε καλό και σωστό είναι να εξηγήσουμε και να επισημάνουμε πως η νόμιμη θήρα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μειώσει ή να εξαλείψει θηραματικούς πληθυσμούς».

Τιμές αδειών θήρας

Σε ότι αφορά τις τιμές αδειών θήρας που θα ισχύσουν φέτος στον Κυνηγετικό Σύλλογο Αμαλιάδας, το θέμα είχε τεθεί στην ετήσια γενική συνέλευση τον περασμένη Απρίλιο, με αφορμή και τη μη επιβολή έκτακτης εισφοράς υπέρ της Γ’ Κ.Ο.Π. Έτσι, ο Σύλλογος προσανατολίζεται στη μείωση του κόστους άδειας θήρας για τη νέα σεζόν.

«Σεβόμαστε τα μέλη μας, εξυπηρετούμε και υπηρετούμε τα συμφέροντά τους αναφορικά με το κυνήγι, οπότε προσπαθούμε να προχωρήσουμε σε μείωση των τιμών. Ευχόμαστε λοιπόν η νέα σεζόν να κυλήσει ομαλά και με πλούσιες κυνηγετικές εξορμήσεις και εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθούμε καθημερινά για το καλύτερο δυνατό» σημείωσε ο κ. Μουσάς.

Όλη η επικαιρότητα