Αποδράσεις

Στο αρχιπέλαγος της Μαδέρα

funchal1_oi-kalyteroi-anerxomenoi-proorismoi-tis-eurwpis-tripadvisor-travellers-choice-awards.jpg
Ακούστε το άρθρο

Η Funchal (προφέρεται Φουνσάλ) είναι η πρωτεύουσα του αρχιπελάγους Μαδέρα. Δηλαδή, είσαι μεν σε Πορτογαλικό έδαφος, απέχεις όμως πολύ από την Πορτογαλία, αφού η Μαδέρα βρίσκεται δυτικά της Β. Αφρικής, στα ανοιχτά του Μαρόκο!

Το μεγαλύτερο από τα νησιά του αρχιπελάγους, η Μαδέρα είναι επίσης ένα από τα δύο μοναδικά νησιά που κατοικούνται (το άλλο είναι το Porto Santo).

H Funchal καταλαμβάνει ειδυλλιακή θέση στο κέντρο ενός μεγάλου κόλπου, στη νότια και ηλιόλουστη πλευρά του νησιού. Το όνομα Funchan προέκυψε από τις μεγάλες ποσότητες άγριου μάραθου (funcho) που βρήκαν οι πρώτοι άνθρωποι που ανακάλυψαν το νησί στις πλαγιές του. 

Πίσω από την πόλη, υψώνεται μια σειρά από λόφους και βουνοκορφές που εξυπηρετούν διττό σκοπό: Αφενός προσθέτουν σε γραφικότητα – και κάνουν τις φωτογραφίες σου τέλειες – , αφετέρου προστατεύουν την πόλη από τους δυνατούς ανέμους που πλήττουν τη βόρεια πλευρά του νησιού.

Γιατί να επισκεφθείς λοιπόν τη Founchal; Για να κάνεις αμέριμνες διακοπές σε ένα νησί απόμακρο κι όμως ευρωπαϊκό, με ευχάριστο κλίμα, καλό φαγητό, εκλεκτό κρασί και πολλές συναρπαστικές δραστηριότητες!

Κρασί είπαμε και αξίζει να αναφέρουμε το παλαιότερο οινοποιείο του νησιού, το Old Blandy’s Wine Lodge, που χρονολογείται από το 16º αιώνα και σήμερα λειτουργεί και ως μουσείο, ξεναγώντας τους επισκέπτες στα άδυτα της μεγάλης οινοπαραγωγικής παράδοσης της Μαδέρα.

Ασύγκριτη φυσική ομορφιά με ποικιλία, ευχάριστο κλίμα όλο το χρόνο, φιλικός κόσμος και ξενοδοχεία που ανταποκρίνονται σε κάθε budget και γούστο, εάν αυτό που αναζητάς είναι οι χαλαρές διακοπές και εκτός καλοκαιρινής περιόδου, γιατί να μην επιλέξεις τη Funchal;

 
Πηγή: travelkiki.com

Όλη η επικαιρότητα