Ηλεία

Στο δρόμο επταμελής οικογένεια με τρία ανήλικα παιδιά στη Νέα Μανωλαδα: Η ζωή τους έγινε στάχτη… (VIDEO – PHOTOS)

Ακούστε το άρθρο

Στο δρόμο έμεινε μία επταμελής οικογένεια στην Νέα Μανωλάδα, εξαιτίας πυρκαγιάς που κατέστρεψε ολοσχερώς το σπίτι τους και πλέον τέσσερις ενήλικες και τρία ανήλικα παιδιά δεν έχουν ούτε ρούχα να φορέσουν…

Οι τελευταίες δύο νύχτες είναι μαρτυρικές καθώς αναγκάστηκαν, κάτω από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν λόγο της παγωνιάς, να διανυκτερεύσουν στην καρότσα του αγροτικού τους αυτοκίνητου αφού δεν μπορούν να εγκαταλείψουν το βιος τους στο έλεος πιθανών κλεφτών.

Η τραγωδία για την οικογένεια εκτυλίχθηκε το πρωί της Δευτέρας και χρειάστηκε λίγη ώρα για να χάσουν το σπίτι τους.

Όλα έγιναν ξαφνικά

Στο σπίτι, που βρίσκεται στην περιοχή Αρβανιτέϊκα, διαμένει ο κ. Ηλίας Αρβανιτάκης, με την σύζυγό του Βασιλική, τα τρία ανήλικα παιδιά τους, τον Γιάννη 3,5 ετών, τον Άγγελο 2,5 και την Όλγα 1,5 έτους, την μητέρα του που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και τον αδελφό του.

Το πρωί της Δευτέρας ο κ. Αρβανιτάκης μετέβη με την μητέρα του στην Βάρδα και στο σπίτι βρισκόταν η σύζυγός του με τα τρία παιδιά. Το τζάκι ήταν αναμμένο για να αντιμετωπιστεί το τσουχτερό κρύο και η γυναίκα κάποια στιγμή έφυγε από το συγκεκριμένο δωμάτιο και πήγε στο διπλανό για να αλλάξει την μικρή της κόρη.

Σύμφωνα με την μαρτυρία της, κάποια στιγμή μύρισε καπνό, άνοιξε την πόρτα να πάει στο άλλο δωμάτιο και αντιλήφθηκε ότι είχε πάρει φωτιά το σπίτι. Έτρεξε πανικόβλητη να βγάλει τα παιδιά της έξω και το μόνο που μπόρεσε να κάνει ήταν να τηλεφωνήσει στον άντρα της για να του πει ότι είχε πάρει φωτιά το σπίτι. Αμέσως ο ίδιος ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία των Λεχαινών και έτρεξε να δει τι είχε συμβεί.

Αυτό που αντίκρισε ήταν αποκαρδιωτικό. Μέχρι να φθάσει η Πυροσβεστική στο σημείο, το σπίτι είχε καταστραφεί ολοσχερώς στο εσωτερικό του, καθώς η ξύλινη σκεπή και το ξύλινο πάτωμα δεν άφησαν πολλά περιθώρια και κάηκαν ακόμη και τα αλουμινένια πατζούρια. Προφανώς, πηγή του κακού ήταν το τζάκι, ίσως κάποιο ξύλο πετάχτηκε και αυτό ήταν αρκετό.

 

Χάθηκαν τα πάντα

Σε μια στιγμή είχαν γίνει όλα στάχτη και οι άνθρωποι δεν μπόρεσαν να περισώσουν τίποτα. Έμειναν μόνο με τα ρούχα που φορούσαν, μην πιστεύοντας αυτό που τους συνέβη από μια στιγμή στην άλλη.

Ο κ. Αρβανιτάκης και ο αδελφός του είναι άνθρωποι του μεροκάματου και προσπαθούν με λίγα χρήματα να τα φέρουν βόλτα, ενώ ακριβώς δίπλα από το σπίτι βρίσκεται η στάνη με τα πρόβατά τους, τα οποία αρνούνται να εγκαταλείψουν, αρνούνται να φύγουν από το σημείο φοβούμενοι ότι θα τους τα κλέψουν, αφού η περιοχή είναι ερημική και δρουν διάφοροι.

Συγγενείς και φίλοι έσπευσαν στο πλευρό τους για συμπαράσταση και προσπαθούν να βοηθήσουν, με τις ελάχιστες δυνάμεις που διαθέτουν.

Τόσο η οικογένεια όσο και οι οικείοι τους κάνουν έκκληση για βοήθεια. Σε πρώτη φάση να καλυφθούν τα απαραίτητα, ρούχα, κλινοσκεπάσματα, τρόφιμα και παράλληλα να ληφθεί μέριμνα για την μεταφορά ενός λυόμενου αλλά και βοήθεια για να ξαναφτιαχτεί το σπίτι. Ήδη απευθύνθηκαν στον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και περιμένουν να δουν αν θα υπάρξει ανταπόκριση, παράλληλα όμως ζητούν από όσους μπορούν να προσφέρουν και στο ελάχιστο.

Το συγκεκριμένο σπίτι είχε καταστραφεί δύο φορές από ανεμοστρόβιλο και το ξανάφτιαξαν τα δύο αδέλφια, τώρα τα πράγματα είναι χειρότερα και μόνοι τους δεν μπορούν να σηκώσουν αυτό το βάρος…

 

Όλη η επικαιρότητα