Αρθρογραφία

Στο δρόμο που χάραξε η ΕΡΤ

ert_black-614x378_h_633_451.jpg
Ακούστε το άρθρο

Γράφει ο Δημήτρης Μάλλιος epimall@yahoo.gr

Αφνιδιαστικά έκλεισε χθες βράδυ το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό κανάλι AFTER, με ολιγόλογη ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου των τριών διαχειριστών και ιδιοκτητών κατά τον νόμο, από τη συχνότητα του ιδίου, για μαστίγωμα ασφαλώς των εργαζομένων και μεταβίβαση της περιουσίας του στους ιδιοκτήτες.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι αναμένεται συντόμως η επαναλειτουργία του με άλλη ονομασία,  εργαζόμενους και φυσικά με άλλη μορφή, κρατώντας από το παλιό μόνο ό,τι είναι υγιές  και αφού οδηγηθούν στις ουρές της ανεργίας περί τους 600 εργαζόμενους, που δεν καλύπτονται φυσικά από κανενός είδους μονιμότητα.

Οι λόγοι του κλεισίματος ήταν ασαφείς και σε όσες περιπτώσεις πήγαιναν προς αποσαφήνιση, ήταν  θολοί, διφορούμενοι, ναι μεν αλλά  και επί της ουσίας τίποτα, αλλά από μία δήλωση του εκπροσώπου των κηδεμόνων φάνηκε ότι απλά είχε προγραφεί η διάλυση, η οποία ήταν μη αναστρέψιμη.

Πρόκειται εν προκειμένω για πανομοιότυπη αντιγραφή του κλεισίματος της κρατικής ΕΡΤ, γεγονός που τελικά διευκόλυνε τα μέγιστα τους ιδιώτες ιδιοκτήτες, αφού δεν χρειάστηκε να κοπιάσουν  για το κλείσιμο, όπως είχαν κοπιάσει για το άνοιγμα πριν μερικά χρόνια, αυτό το δίδαξε η συγκυβέρνηση της Τρόικας του κ.Σαμαρά.

Εν προκειμένω λοιπόν ήταν και όλο το σκηνικό στημένο,με τους αγανακτισμένους τους κλαίοντες και τους διαμαρτυρόμενους της ΕΡΤ, οι οποίοι απλά μετακινήθηκαν από το μέγαρο της ΕΡΤ σε αυτό της AFTER, παρασύροντας μαζύ τους, για συμπαράσταση στους απολυμένους του ιδιωτικού τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού καναλιού, τους καλλιτέχνες και  λοιπούς  ευαίσθητους  για την ανεργία και τη διάλυση του κράτους αλλά και του ιδιωτικού τομέα.

Μάλιστα κανονίστηκε το πολιτικό σκέλος της διαμαρτυρίας, αντί για την πλατεία Συντάγματος, να γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος, αφού τούτο το ζήτημα, σε αντίθεση με αυτό της ΕΡΤ, δεν είναι συνταγματικό, αλλά μόνο κλαυθμών και οδυρμών.

Οι τρεις ιδιώτες διαχειριστές ασφαλώς διαφώνησαν σοβαρά με κίνδυνο να λυθεί η εταιρεία συνεργασίας, αλλά κατόπιν διαβουλεύσεων χρησιμοποίησαν τη γνωστή διπλή γλώσσα, μία για την ουσία του ζητήματος και την άλλη για την πλατεία των αγανακτισμένων και ευαίσθητων περί την ενημέρωση και την αξιοκρατία, ως κύριων πυλώνων της δημοκρατίας, όπως δήλωσαν.

Κλάματα και οδυρμοί λοιπόν για  την AFTER, γεγονός που προοιωνίζει θεαματικές εξελίξεις ως προς τη μεταστροφή των αγανακτισμένων, κλαιόντων και οδυρόμενων, υπέρ των απολυμένων και ανέργων πλέον  και του ιδιωτικού τομέα, σφυρηλατώντας έτσι τη μελλοντική κοινωνία της αλληλεγγύης  και συνοχής.

Τις αμέσως προσεχείς ημέρες, οι τρεις συνδιαχειριστές της  AFTER, κκ.Ταραμάς, Βαζέλος  και Κουνέλης, θα συνεδριάσουν κεκλεισμένων των θυρών με θέμα τη διατήρηση σε ισχύ της εταιρείας τους, την επαναλειτουργία  της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου  με διαφορετικά  δεδομένα και  για να απευθύνουν προς τους  αγανακτισμένους και κλαίοντας,  αγωνιστικούς χαιρετισμούς.-

Όλη η επικαιρότητα