Ηλεία

Στο επίκεντρο των συζητήσεων ο επαναπλημμυρισμός της λίμνης Μουριάς

img_3252.jpg
Ακούστε το άρθρο

Το  πάγιο αίτημά τους για τον επαναπλημμυρισμό της λίμνης Μουριάς κατέθεσαν στον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο μέλη του  «Συλλόγου  Φίλων Μουριάς» κατά την διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και στην οποία συμμετείχε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Μπράμος

Κατά τη διάρκεια της, τόσο οι εκπρόσωποι του συλλόγου όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας αναφέρθηκαν στα πολλά πλεονεκτήματα που θα φέρει για την περιοχή ο επαναπλημμυρισμός της λίμνης.  Χαρακτηριστικά, όπως επισημάνθηκε, θα υπάρξει βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής, βελτίωση της αισθητικής του τοπίου, της πόλης και της ποιότητας ζωής, μείωση της ρύπανσης του εδάφους και των νερών της περιοχής από τα φυτοφάρμακα, εμπλουτισμός του υδροφόρου ορίζοντα καθώς  σημαντική μείωση της λειτουργίας των αντλιοστασίων. Ιδιαίτερη αναφορά πραγματοποιήθηκε και στην πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου Πατρών, που αναλύει ακόμα περισσότερο τα οφέλη με την ύπαρξη της λίμνης.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος ενημέρωσε τους εκπροσώπους του συλλόγου ότι οι υπηρεσίες της Π.Ε Ηλείας σε συνεργασία με αυτές της Έδρας  θα προχωρήσουν στην περαιτέρω διερεύνηση του θέματος ενώ πρότεινε και την σύσταση μίας άτυπης επιτροπής στην οποία θα συμμετέχουν και μέλη του συλλόγου, η οποία θα κινηθεί προς την ίδια κατεύθυνση, ξεκινώντας με τη συλλογή όλων των μελετών που ήδη υπάρχουν.

«Στόχος μας είναι σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να αναζητήσουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις στο συντομότερο δυνατό χρόνο, ακόμα και εντός της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου».

Όλη η επικαιρότητα