Στο εξής, δεν θα μπορείτε να κρυφτείτε στο Facebook!…

15146_ph1.jpg

Το Facebook προχωρά, για άλλη μια φορά, σε αλλαγές στην πολιτική απορρήτου ενός δισεκατομμυρίου μελών του σάιτ κοινωνικής δικτύωσης. Μια από τις σημαντικότερες ίσως αλλαγές είναι ότι κανείς δεν θα μπορεί να ζητήσει να κρυφτεί από τα αποτελέσματα αναζήτησης στο Facebook. Τουλάχιστον, θα μπορεί να μπλοκάρει τους ανεπιθύμητους από κάθε μορφής επικοινωνία.

Η συντριπτική πλειονότητα από το 1 δισεκατομμύριο «ερωτήσεων» που υποβάλλονται στην μηχανή αναζήτησης του Facebook αφορά πρόσωπα (και είναι λογικό). Το Facebook αλλάζει την πολιτική του και στο εξής δεν θα επιτρέπει στα μέλη του να κρύβονται από τα αποτελέσματα, μια δυνατότητα που υπήρχε ως τώρα. Έτσι, ο χρήσης-μέλος του Facebook δεν θα μπορεί να απενεργοποιήσει την εμφάνιση μιας προεπισκόπησης του Χρονολογίου του από το Facebook (η δημόσια αναζήτηση καθορίζει αν τα άτομα που εισάγουν το όνομα του χρήστη σε μια μηχανή αναζήτησης θα βλέπουν σε προεπισκόπηση το Χρονολόγιό του).

Ωστόσο, το Facebook δεν θα επιτρέπει την αναζήτηση στο Χρονολόγιο των μελών του.

Το Facebook θα προσθέσει τρεις επιλογές που θα συνοδεύουν συνεχώς τον χρήστη στις σελίδες του κοινωνικού δικτύου. Ουσιαστικά, πρόκειται για συντομεύσεις που αφορούν την προστασία του ιδιωτικού απορρήτου, τις οποίες το Facebook ονομάζει Privacy Shortcuts.

Τα Privacy Shortcuts είναι:

  • Who can see my stuff?
  • Who can contact me?
  • How do I stop someone from bothering me?

Το Facebook απομένει να εξηγήσει με λεπτομέρεια σε τι ακριβώς αναφέρεται όταν αναφέρεται στα προσωπικά στοιχεία (‘my stuff’). Πάντως, η δυνατότητα του λεγόμενου μπλοκαρίσματος θεωρείται ότι θα αποδειχτεί εξαιρετικά χρήσιμη, ιδιαίτερα μετά την υποχρεωτική εμφάνιση της προεπισκόπησης του Χρονολογίου όλων των μελών στα αποτελέσματα αναζήτησης. Με την χρήση αυτής της συντόμευσης, ο χρήστης θα μπορεί με ένα κλικ να μπλοκάρει την επικοινωνία με οποιονδήποτε χρήστη.

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ: http://tech.in.gr/consult/article/?aid=1231226463