Τεχνολογία

Στο Facebook θα βλέπετε να παίζουν οι φίλοι σας με game streaming

b400ebee3395b51b42a2811b53028581.jpg
Ακούστε το άρθρο
Ως εκστρατεία του Facebook για την κατάκτηση νέων εδαφών εκλαμβάνεται η ανακοίνωση της εταιρείας ότι συνεργάζεται με την Blizzard, δημιουργό του WoW και άλλων δημοφιλών τίτλων, ώστε να γίνεται ζωντανή μετάδοση του παιχνιδιού σας στους φίλους σας.

Κι αυτό καθώς, τα εδάφη του gameplay streaming τα έχουν κατακτήσει άλλοι από καιρό -κυρίως, το Twitch.tv του Amazon και, με καθυστέρηση το YouTube της Alphabet/Google.

Στα σχέδια των δύο νέων παικτών είναι να ξεκινήσει το παιχνίδι με το Οverwatch. Ο παίκτης θα μπαίνει στο παιχνίδι με Facebook login, θα βρίσκει Φίλους να παίξει και μαζί θα μοιράζονται σκηνές από τις μάχες με τα ρομπότ ή θα μεταδίδουν live και θα δέχονται σχόλια από το κοινό.

To Twitch, ενεργό από το 2011 θεωρείται σήμερα η κορυφαία πλατφόρμα για την ζωντανή ευρυεκπομπή παιχνιδιού -κάθε μήνα 1,7 δισεκατομμύρια broadcaster μεταδίδουν το παιχνίδι από το κανάλι τους και 100 εκατομμύρια μοναδικοί θεατές παρακολουθούν και μάλιστα πολύ -106 λεπτά ανά άτομο κάθε μέρα. 

Τα στατιστικά αυτά στοιχεία δεν θα μπορούσαν να παραμείνουν αδιάφορα για το Facebook, το οποίο αναζητά διαρκώς τρόπους να κρατήσει περισσότερο τα μέλη του εντός των τειχών. Εξάλλου, 650 εκατομμύρια μέλη του Facebook παίζουν κάποιο συνδεδεμένο παιχνίδι ήδη, γιατί να πουν όχι στη δημόσια μετάδοση παιχνιδιών με μεγαλύτερο ενδιαφέρον που αξίζει να μεταδίδονται live;

 

tech.in.gr

Όλη η επικαιρότητα