Ηλεία

Στο ίδιο τραπέζι καταστηματάρχες και ιδιοκτήτες εστίασης: «Χρυσή τομή» για την Κουρούτα!

Ακούστε το άρθρο

Την ‘χρυσή τομή’ αναζητούν οι καταστηματάρχες εστίασης της Κουρούτας και  οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων και μετά την συνάντηση που είχαν χθες το μεσημέρι με τον Δήμαρχο Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, παρουσία και των αντιδημάρχων, φαίνεται να εξομαλύνεται η κατάσταση.

Η συνάντηση έγινε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του κ. Χριστοδουλόπουλου και οι καταστηματάρχες με τους ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων κάθισαν στο ίδιο τραπέζι και προσπάθησαν να βρουν λύση, έτσι ώστε να σταματήσουν οι αστυνομικοί έλεγχοι στην περιοχή, με τον κίνδυνο να τιναχθεί στον αέρα η θερινή περίοδος…

Άλλωστε, όλες οι πλευρές συμφώνησαν, παρουσία και του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Νίκου Σαψάλη, ότι αυτό που θα είναι προς το συμφέρον όλων είναι να επανέλθει η ομαλότητα.

Οι ιδιοκτήτες

Οι ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων δωματίων έθεσαν το θέμα της ηχορύπανσης που δημιουργείται στην περιοχή από την ένταση της μουσικής στα καταστήματα, υποστηρίζοντας ότι δέχονται διαμαρτυρίες από τους πελάτες τους και έχουν ακόμη και ακυρώσεις δωματίων.

Γι’ αυτό άλλωστε είχαν προχωρήσει και στην ανακοίνωση διαμαρτυρία στην οποία ανέφεραν τα εξής:

«Ο Σύλλογος Ποσειδών Κουρούτας μετά από πολλές και έντονες διαμαρτυρίες  μελών του αλλά και παραθεριστών,  σε ο,τι έχει να κάνει με την ηχορύπανση της περιοχής της Κουρούτας, υποχρεούται να προβεί σε ανακοίνωση – διαμαρτυρία,  υπ’ όψιν των αρχών της Αμαλιάδος ,  Αστυνομία – Δήμαρχο – Εισαγγελία, ότι γίνεται, κατ’ επανάληψη,  υπέρβαση του ωραρίου και των νομίμων ορίων έντασης ήχου από τα νυχτερινά κέντρα της περιοχής. Οι ανθρώπινες αντοχές έχουν φτάσει στα όρια τους και δεν θέλουμε να εγκαταλείψουμε την περιοχή».

Βέβαια, κατά την διάρκεια της συνάντησης υπήρχε διαλλακτικότητα από την πλευρά τους, αφού όπως είπαν θέλουν και οι ίδιοι να δοθεί λύση στο πρόβλημα, χωρίς επί της ουσίας να θίγονται οι επαγγελματίες.

Θα χαμηλώνουν την μουσική

Από την πλευρά τους οι καταστηματάρχες εστίασης ανέφεραν ότι με τη λειτουργία των καταστημάτων τους έχουν καταφέρει να κάνουν πόλο έλξης την περιοχή και ειδικά τα Σαββατοκύριακα την επισκέπτονται χιλιάδες κόσμου, ενώ συμβάλλουν και με θέσεις εργασίας.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του ζήτησε να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση και τελικά όλες οι πλευρές συμφώνησαν τα καταστήματα μετά τις 3 τα ξημερώματα να χαμηλώνουν την μουσική, έτσι ώστε να μην δημιουργείται πρόβλημα με τα ντεσιμπέλ.

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος είπε ότι είχε επικοινωνήσει και με τον ταξίαρχο στην Αστυνομική Διεύθυνση για το θέμα και είχε ζητήσει να βρεθεί λύση.

Να σημειωθεί, ότι αφορμής δοθείσης ο Δήμαρχος έθεσε και το θέμα των διαδρόμων που πρέπει να τηρούνται στον πεζόδρομο της Κουρούτας και ζήτησε από τους καταστηματάρχες να υπάρχει διάδρομος 2,50 μέτρων για να κυκλοφορούν οι πεζοί.

Όλη η επικαιρότητα