Αχαϊα Πολιτική

Στο Κωνσταντοπούλειο το Κίνημα σε συνάντηση με τους εργαζόμενους

Ακούστε το άρθρο

Σήμερα, 25 Ιανουαρίου, κλιμάκιο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, απαρτιζόμενο από τους πρώην υποψήφιους βουλευτές, Βουλδή Χρήστο και Νικολοπούλου Λεμονιά, καθώς και τα μέλη της συντονιστικής γραμματείας Πάτρας, Γράψα Νικόλαο και Ζωγραφάκη Ιωάννη, βρέθηκε στο Κωνσταντοπούλειο Οίκο Ευγηρίας Χρονίως Πασχόντων, όπου είχε συνάντηση με τους εργαζομένους του ιδρύματος. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για τη λειτουργία του ιδρύματος και τα προβλήματα των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την  καθολική άρνησή τους να συναινέσουν στην ενέργεια της Διοίκησης να μειώσει τους μισθούς τους κατά 25%, άμεσα, χωρίς – όπως ανέφεραν – να προηγηθεί καμία συνάντηση με τους εργαζομένους του ιδρύματος. Επίσης, εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τη λειτουργία του ιδρύματος με συνεχώς δυσμενέστερους όρους για τους εργαζομένους, ενώ παρουσίασαν στο κλιμάκιο του Κινήματος εναλλακτικές προτάσεις για τη βελτίωση της οικονομικής θέσης του ιδρύματος – προτάσεις που η διοίκηση του ιδρύματος δεν εξέτασε – όπως την αξιοποίηση της περιουσίας του και την κάλυψη κενών θέσεων από τον ΕΟΠΥΥ και την εισαγωγή στο κλειστό ενοποιημένο νοσήλιο.

Θεωρούμε ότι η διοίκηση του Ιδρύματος θα πρέπει να εξετάσει τις δυνατότητες αυτές, αντί της επιλογής της «εύκολης λύσης», της μείωσης δηλαδή του μισθολογικού κόστους, με την άμεση περικοπή των μισθών των εργαζομένων.

Επισημαίνουμε ότι η επιλογή αυτή έχει χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν, σε αντίστοιχες περιπτώσεις, αλλά ποτέ δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα – παρά μόνο να διαταράξει την οικονομική κατάσταση και τις εργασιακές σχέσεις των υπαλλήλων, αλλά και τη λειτουργία των οργανισμών όπου εφαρμόστηκαν.

Το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών Αχαΐας, υποστηρίζει  το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων για αξιοπρεπείς συνθήκες και όρους εργασίας και δεσμεύεται για την συνεπή στήριξή του στο προσωπικό του ιδρύματος.

Όλη η επικαιρότητα