Αχαϊα Εκπαίδευση

Στο Πανεπιστήμιο Πατρών η 4η Νομική σχολή της Ελλάδας – Τι ανακοίνωσε χθες η Πρύτανις Βενετσάνα Κυριαζοπούλου

Ακούστε το άρθρο

Την ίδρυση της τέταρτης Νομικής Σχολής της χώρας, στο Πανεπιστήμιο Πατρών ανακοίνωσε χθες το βράδυ, κατά την εκδήλωση για τον εορτασμό της 54ης επετείου από την ίδρυση του ακαδημαϊκού ιδρύματος, η πρύτανις Βενετσάνα Κυριαζοπούλου.

Όπως ανέφερε, εξουσιοδοτήθηκε να μεταφέρει τα καλά νέα στην Πάτρα από τον ίδιο τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου κατά τη συνάντηση που είχε μαζί του, παρουσία και του ειδικού του συμβούλου, καθηγητή του Πανεπιστημίου, Παντελή Κυπριανού.

Η ίδρυση Νομικής Σχολής αναμένεται να προσδώσει μεγαλύτερο κύρος στο ακαδημαϊκό ίδρυμα της πόλης μας, αλλά και προστιθέμενη αξία, όπως παρατήρησε από το βήμα του αμφιθεάτρου του Συνεδριακού Κέντρου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

«Ήρθε η ώρα η Πάτρα να εμπλουτίζει το πανεπιστήμιο της, το οποίο θα αποκτήσει με την Νομική Σχολή άλλη υπεραξία. Είναι μια ώρα δικαίωσης», ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας, στον σύντομο χαιρετισμό του.

Η Πρύτανις παράλληλα αναφέρθηκε στο σημαντικό γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών γιορτάζει φέτος την πενηντατετράχρονη προσφορά του στους τομείς της επιστήμης και του πολιτισμού, της έρευνας και της εκπαίδευσης, αλλά και την υψηλή θέση που κατέχει στην ελληνική και διεθνή επιστημονική κοινότητα, καθώς αποτελεί το πρώτο Πανεπιστήμιο με Πιστοποίηση Διασφάλισης Ποιότητας στην Ελλάδα. Αναφέρθηκε εκτενώς στην πορεία του ιδρύματος και στους βασικούς σταθμούς αυτής της διαδρομής. Παράλληλα, εξήρε, την κυρία Βάσω  Μεντζελοπούλου για τη νέα δωρεά της, τονίζοντας πως είναι σημαντικό ότι αρκετοί συμπολίτες μας στηρίζουν το ακαδημαϊκό μας ίδρυμα.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη συναυλία «Τραγουδάμε τους Ποιητές μας», με τον διεθνούς φήμης συνθέτη και πιανίστα Στέφανο Κορκολή και τη Σοφία Μανουσάκη, οι οποίοι χάρισαν ένα ποιοτικό μουσικό πρόγραμμα με συνθέσεις μεγάλων δημιουργών, (Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Μικρούτσικος, Λάγιος, Σπανός κ.α.), όπως επίσης και μελοποιημένα ποιήματα των Κ.Π. Καβάφη, Ο. Ελύτη, Γ. Σεφέρη (σε πρώτη εκτέλεση), σε σύνθεση Στέφανου Κορκολή, ταξιδεύοντας το κοινό στο μαγικό κόσμο της μελοποιημένης ποίησης.

Πηγή: gnomip

Όλη η επικαιρότητα