Εκκλησία

Στο πλευρό 470 ευάλωτων οικογενειών η «Αποστολή»

Ακούστε το άρθρο

Δέματα αγάπης προσέφερε ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στα Ιωάννινα, τη Χαλκίδα και τη Λέσβο, σε οικογένειες Αποδέκτες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Mε το πρόγραμμα «Μαζί όπου υπάρχει ανάγκη» ο Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων και την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, βρέθηκαν στο πλευρό 470 οικογενειών.

Ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής», Κωνσταντίνος Δήμτσας, αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερωνύμου και της «Αποστολής» λέγοντας ότι μεγαλύτερο πρόβλημα από τη φτώχεια, στην σύγχρονη εποχή, είναι η μοναξιά και έτσι η «”Αποστολή” προσπαθεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να μην νιώθουν αποκομμένοι, ξεχασμένοι και μόνοι».

Με το πρόγραμμα «Μαζί όπου υπάρχει ανάγκη», είπε, διευρύνονται οι δυνατότητες ουσιαστικής βοήθειας και ανακούφισης των ελληνικών οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης λόγω της οικονομικής κρίσης ».

Με επικεφαλής τον κ.Δήμτσα, νέοι και νέες παρέδωσαν τρόφιμα σε άλλες 167 οικονομικά ευάλωτες οικογένειες στο Κοινωνικό Παντοπωλείο «Αποστολή του Παπά – Στρατή» στη Καλλονή Λέσβου.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο εγκαινιάστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο τον Απρίλιο του 2016 και σκοπεύει στην κάλυψη των πρωτογενών αναγκών επιβίωσης 200 οικογενειών (απόρων, πολυτέκνων, μονογονεϊκών με ανήλικα και ενήλικα παιδιά, μοναχικών ανθρώπων κ.ά.) που χρειάζονται βοήθεια.

in.gr

Όλη η επικαιρότητα