Ηλεία Πολιτική

Στο πρόγραμμα CLLD-LEADER θα υποβληθεί ο αρχαιολογικός χώρος της αρχαίας Φιγαλείας μετά από ερώτηση που κατέθεσε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Δρ. Αυγερινοπούλου

Ακούστε το άρθρο

Σε σημαντική ανακοίνωση για το Ν. Ηλείας και την Αρχαία Φιγαλεία προέβη για πρώτη φορά το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της αρχαίας Φιγαλείας σε ερώτηση που κατέθεσε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Η ερώτηση της Βουλευτού έδωσε το έναυσμαμόλις προκηρυχθεί το πρόγραμμα CLLD-LEADERνα υποβληθεί προς ένταξη η Αρχαία Φιγαλεία για την ανάδειξή της και τη δημιουργία ενός επισκέψιμου αρχαιολογικού χώρου.

Η υπαγωγή του αρχαιολογικού χώρου της αρχαίας Φιγαλείας στο πρόγραμμα CLLD-LEADER είναι ιδιαιτέρως σημαντική, καθώς παρέχεται οικονομική ενίσχυση για μελέτες και επενδύσεις που συνδέονται με τη διατήρηση, αποκατάσταση και αναβάθμιση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς των χωρών και των τόπων με υψηλή φυσική αξία. Ο συνολικός προϋπολογισμός των ενισχυόμενων παρεμβάσεων μπορεί να ανέλθει μέχρι 600.000€ και να καλύπτει έως και το 100% των επιλέξιμων δαπανών.

Όλη η επικαιρότητα