Ποδόσφαιρο

Στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας η Ελλάδα στην κλήρωση για το Παγκόσμιο Κύπελλο

Ακούστε το άρθρο

Οριστικά στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας θα τεθεί η Εθνική μας ομάδας στην κλήρωση για το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα γίνει στις 16 Μαρτίου στην πόλη Σενζέν της Κίνας. Με τις δύο νίκες που έκανε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στους τελευταίους δύο αγώνες των προκριματικών (με Γεωργία και Γερμανία), κατάφερε να διατηρήσει την 8η θέση

Κι αυτό γιατί η Κίνα μεν, όπως ανακοινώθηκε θα είναι επικεφαλής σε ένα γκρουπ, αλλά ο αποκλεισμός της Σλοβενίας επέτρεψε στην Ελλάδα να είναι ουσιαστικά η 7η ομάδα της πρώτης 8άδας που θα δηλώσει παρούσα στη διοργάνωση κι έτσι, θα μπει στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση.

Η διαφορά από την Αυστραλία, με δεδομένο ότι αφαιρέθηκε η χρονιά 2011 ήταν τελικά ελάχιστη, αλλά οι δύο νίκες που έγιναν με την Γεωργία και την Γερμανία επέτρεψαν στην Εθνική να κρατήσει την 8η θέση και να τεθεί επικεφαλής ομίλου στο Παγκόσμιο της Κίνας.

Οι υπόλοιπες ομάδες που θα μπουν στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας είναι:

ΗΠΑ, Ισπανία, Γαλλία, Σερβία, Αργεντινή, Λιθουανία και η Κίνα ως οικοδέσποινα της διοργάνωσης.

Τέλος να σημειώσουμε ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο θα διεξαχθεί από τις 31 Αυγούστου ως τις 15 Σεπτεμβρίου το ερχόμενο καλοκαίρι, σε οκτώ πόλεις της Κίνας.

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ 20 ΠΡΩΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα