Ηλεία

Στο Σωσίπολις η Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ηλείας – Θέμα χρόνου η έναρξη εργασιών

Ακούστε το άρθρο

Αν και ο στόχος και η επιθυμία της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, ήταν, το Σεπτέμβρη του 2017 τα γραφεία της Διεύθυνσης να λειτουργήσουν στο κτίριο «Σωσίπολις» ωστόσο, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες «κόλλησαν» το έργο διαμόρφωσης του χώρου.

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Παναγιώτης Ζεύλας, είχε προτείνει την μεταστέγαση της υπηρεσίας στο εν λόγω κτίριο, με στόχο, αφενός να αναδειχθεί και να διαφυλαχτεί το «λεηλατημένο» σήμερα κτίριο – το οποίο μάλιστα έχει χαρακτηρίσει «αρχιτεκτονικό διαμάντι» – και αφετέρου να εξοικονομηθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για το δημόσιο, αφού τώρα η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στεγάζεται σε μισθωμένο κτίριο.

Υπογράφεται η σύμβαση

Μια ένσταση στο αποτέλεσμα της δημοπρασίας του έργου διαμόρφωσης του κτιρίου, ώστε να καλύπτει τις λειτουργικές ανάγκες της υπηρεσίας, καθυστέρησε για μεγάλο χρονικό διάστημα την έναρξη των εργασιών. Ωστόσο, το κώλυμα αυτό δεν υπάρχει πια και όπως εξήγησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ.Γεωργιόπουλος, είναι θέμα ημερών η υπογραφή της σύμβασης με τον μειοδότη εργολάβο και συνεπώς η έναρξη των εργασιών.

Όλη η επικαιρότητα