Υγεία

Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία

nosokomia-ergazomenoi.jpg
Ακούστε το άρθρο

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Ζητούν την ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων που συρρικνώνουν το δημόσιο σύστημα υγείας και θέτουν υγειονομικό προσωπικό σε διαθεσιμότητα, όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ

Η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι με τις συγκεκριμένες προσβαλλόμενες υπουργικές αποφάσεις «κατέβηκαν «ρολά» σε οκτώ νοσοκομεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης και εκδίδονται νέοι Οργανισμοί στα νοσοκομεία με κατάργηση 770 τμημάτων, χιλιάδων κλινών και οργανικών θέσεων, σε περίοδο μάλιστα που το Δημόσιο Σύστημα Υγείας το έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ οι πολίτες της χώρας».

Όπως αναφέρεται στην προσφυγή, τα στοιχεία δείχνουν ότι 2,5 εκατ. πολίτες είναι ανασφάλιστοι και δεν έχουν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας και αντί να εξασφαλιστεί δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες για τους χρήστες, η κυβέρνηση «θεσμοθετεί το ένα χαράτσι μετά το άλλο (5 ευρώ για εξέταση στα εξωτερικά ιατρεία, 25 ευρώ για εισαγωγή) και δραστικά συρρικνώνει, υποχρηματοδοτεί τις λειτουργούσες Υπηρεσίες Υγείας».

Όλη η επικαιρότητα