Χωρίς κατηγορία

Στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ ο Λιατσής

Ακούστε το άρθρο

Ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής συμμετέχει στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ που πραγματοποιείται από  3-5 Δεκεμβρίου στην Αθήνα με κεντρικό σύνθημα «Η Ελλάδα Ψηλά με την Αυτοδιοίκηση Μπροστά». Στο επίκεντρο του Συνεδρίου είναι ο Κλεισθένης, η Συνταγματική Αναθεώρηση και η αποκέντρωση.

Η έναρξη των εργασιών έγινε χθες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Α. Τριάντη), ενώ οι εργασίες της Ολομέλειας και των Θεματικών Κύκλων θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο στο ξενοδοχείο Caravel.

Κατά την πρώτη ημέρα πραγματοποιήθηκαν μεταξύ άλλων τοποθετήσεις Πολιτικών Αρχηγών και εκπροσώπων Πολιτικών Κομμάτων που συμμετέχουν στο Εθνικό ή Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στο επίκεντρο του ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου θα βρεθούν θέματα που απασχολούν το σύνολο των αιρετών της χώρας, όπως οι αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των Δήμων, μετά την ψήφιση του «Κλεισθένη», η συμμετοχή της αυτοδιοίκησης στο διάλογο για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, τα οικονομικά των Δήμων, η ενίσχυση της καταστατικής θέσης των αιρετών, η αποκέντρωση, η προώθηση της τοπικής ανάπτυξης, κ.α.

Ο δήμαρχος Πύργου κατέθεσε πρόταση για την παροχή χρηματικών επιχορηγήσεων σε ερασιτεχνικούς αθλητικούς συλλόγους οι οποίοι έχουν δημιουργήσει οφειλές στο Δημόσιο ή σε ασφαλιστικούς οργανισμούς, να μπορούν να λάβουν οικονομική ενίσχυση χωρίς να απαιτείται η προσκόμιση φορολογικής ή ασφαλιστικής ενημερότητας.

Η ανωτέρα πρόταση χαρακτηρίστηκε κατά την διάρκεια συζητήσεων από πολλούς Δημάρχους ως θετική, κάτι που είχε δεχθεί και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και αθλητισμού κ. Βασιλειάδης κατά την συνάντηση που είχαν στην Αθήνα παρουσία των Βουλευτών του Σύριζα.

Όλη η επικαιρότητα