Ομογένεια

Στόχος της Sky Greece Airlines: Πτήσεις από Καλαμάτα για ΗΠΑ και Καναδά

sky_1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας ως αφετηρία και άφιξη υπερατλαντικών πτήσεων, προς τις ΗΠΑ και τον Καναδά, αποτελεί τον μακροπρόθεσμο στόχο της ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας Sky Greece Airlines, που έχουν ιδρύσει και διευθύνουν Έλληνες ομογενείς από τη Βόρεια Αμερική.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα», η εν λόγω εταιρεία -η οποία την Τετάρτη ανακοίνωσε την εκκίνηση υπερατλαντικών πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Αμερικής-, έχει θέσει ως μακροπρόθεσμο στόχο, σύμφωνα με τον εμπορικό της διευθυντή Βασίλη Αλεφάντη, «τη σύνδεση της Ελλάδας με Σικάγο, Βοστόνη και Νότια Αφρική, ενώ στο εσωτερικό διερευνάται η Κρήτη και η Καλαμάτα».

Η εταιρεία, προστίθεται στο ίδιο ρεπορτάζ, ξεκινά στις 24 Μαΐου την πτήση Αθήνα – Τορόντο – Μόντρεαλ, στις 18 Ιουνίου το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Βουδαπέστη – Τορόντο, στις 19 Ιουνίου τις πτήσεις Αθήνα – Νέα Υόρκη και στις 26 Ιουνίου το δρομολόγιο Αθήνα – Ζάγκρεμπ – Τορόντο.

Στόχος της εταιρείας είναι να έχει τρεις πτήσεις την εβδομάδα τη θερινή περίοδο, ενώ τη χειμερινή θα διατηρεί δύο στην πτήση Αθήνα – Νέα Υόρκη και από μία στα δρομολόγια Αθήνα – Τορόντο και Θεσσαλονίκη – Τορόντο. 

Βάσω Ν. Χαριτοπούλου

vasso-charitopoulou@hotmail.com

πηγή: eleftheriaonline

Όλη η επικαιρότητα