Μπάσκετ

Stoiximan.gr Basket League: «Φωτιά» στη… μάχη για τη σωτηρία!

Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις «στροφές» πριν από το τέλος της regular season τα Τρίκαλα (3-19 ρεκόρ) είναι με το… ένα πόδι στην Α2 και πλέον μένει να φανεί ποια ομάδα θα τα ακολουθήσει.

Ο Κόροιβος, ο Άρης και ο Πανιώνιος έχουν ρεκόρ 7-15 και θα τα δώσουν όλα στην τελική ευθεία της σεζόν για την παραμονή στην κατηγορία. Ανάμεσα σε αυτές τις τρεις ομάδες το Άρης – Πανιώνιος της 24ης αγωνιστικής φαίνεται να είναι ματς – κλειδί, που θα κρίνει πολλά. Από τις τρεις ομάδες, πάντως, οι «κίτρινοι» έχουν θεωρητικά το πιο βατό πρόγραμμα μέχρι το φινάλε.

Ο ΓΣΛ Φάρος είναι μια νίκη πιο πάνω από το συγκεκριμένο γκρουπ (8-14), αλλά το πρόγραμμα της ομάδας του Θανάση Σκουρτόπουλου είναι με διαφορά το πιο δύσκολο. Κι αυτό γιατί οι Λαρισαίοι θα παίξουν με ΑΕΚ (μέσα), Λαύριο (έξω), Ολυμπιακό (μέσα), ΠΑΟΚ (έξω) και θέλουν μια «μεγάλη» νίκη για να πάρουν… βαθιά ανάσα.

Τέλος, το Ρέθυμνο έχει 9-13 ρεκόρ και βρίσκεται +1 νίκη από τον ΓΣΛ Φάρο και +2 νίκες από Πανιώνιο – Άρη – Κόροιβο. Το σύνολο του Νίκου Βετούλα θα κληθεί να παίξει για την σωτηρία με Άρη (εκτός) και Πανιώνιο (εντός), ενώ αν πριν από αυτά τα ματς κάνει το 2/2 με Κύμη (εκτός) και Τρίκαλα (εντός), τότε ίσως μπορεί να σιγουρέψει την παραμονή ακόμα νωρίτερα και να κοιτάξει πιο ψηλά.

Το πρόγραμμα και το ρεκόρ των πέντε ομάδων που κινδυνεύουν:

Ρέθυμνο (9-13)

Κύμη – Ρέθυμνο
Ρέθυμνο – Τρίκαλα
Άρης – Ρέθυμνο
Ρέθυμνο – Πανιώνιος

ΓΣΛ Φάρος (8-14)

ΓΣΛ Φάρος – ΑΕΚ
Λαύριο – ΓΣΛ Φάρος
ΓΣΛ Φάρος – Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ – ΓΣΛ Φάρος

Κόροιβος (7-15)

Προμηθέας – Κόροιβος
Κόροιβος – Παναθηναϊκός Superfoods
Κύμη – Κόροιβος
Κόροιβος – Τρίκαλα

Πανιώνιος (7-15)

Πανιώνιος – Ολυμπιακός
Άρης – Πανιώνιος
Πανιώνιος – ΠΑΟΚ
Ρέθυμνο – Πανιώνιος

Άρης (7-15)

Τρίκαλα – Άρης
Άρης – Πανιώνιος
Άρης – Ρέθυμνο
Κολοσσός – Άρης

*** O ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS       με 31 βαθμούς (9-13) δεν έχει εξασφαλιστεί αλλά δύσκολα θα είναι η δεύτερη ομάδα που θα υποβιβαστεί.

Όλη η επικαιρότητα