Γυναίκα

Στολίδια από ζύμη κανέλας

14825_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Όπως ισχυρίζονται όσοι έχουν στολίσει με αυτά το δέντρο τους είναι πολύ εύκολα να τα φτιάξεις, μυρίζουν υπέροχα και μπορείς να τα κάνεις παρέα με τα πιτσιρίκια σου.

Λοιπόν, ας περάσουμε στο θέμα μας! Τα υλικά που θα χρειαστείς για να φτιάξεις τα στολίδια από κανέλα είναι:



– 1 φλυτζάνι σάλτσα μήλου (ή την παίρνεις έτοιμη από το σουπερμάρκετ ή την φτιάχνεις μόνος σου ακολουθώντας τη συνταγή εδώ)
– 130γρ κανέλα σε σκόνη (θα χρειαστείς πολύ κανέλα)
– 1κ.γ. τριμμένο γαρύφαλο (προαιρετικό)
– Αντικολλητικό χαρτί για το ταψί
– Μίξερ (προαιρετικό)
– Πλάστης

– Κουπατ σε χριστουγεννιάτικα σχήματα
– Κορδελάκια


stolidia_kanelas

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 90 βαθμούς κελσίου, και απλώνεις τον αντικολλητικό χαρτί στο ταψί σου. Βάζεις στο μίξερ (μπορείς να το κάνεις και με το χέρι, αλλά θα σου πάρει πιο πολύ) το εξάρτημα για ανακάτεμα ζύμης και ρίχνεις όλα τα υλικά σου. Αφήνεις να ανακατευτεί καλά καλά το μείγμα σου μέχρι να γίνει μαλακό ζυμάρι που πλάθεται, αλλά δεν κολλάει στα χέρια. Εάν χρειάζεται προσθέτεις μήλο ή κανέλα κατά βούληση μέχρι να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Βγάζεις το μείγμα από το μίξερ και απλώνεις στον πάγκο σου κανέλα, όπως θα άπλωνες αλεύρι εάν ζύμωνες. Τοποθετείς τη ζήμη σου επάνω και πασπαλίζεις επιπλέον με κανέλα. Ανοίγεις τη ζύμη σου σε φύλλο με τον πλάστη. Το φύλλο θα πρέπει να έχει πάχος περίπου μισό εκατοστό. Κόβεις τα σχέδια με τα κουπάτ και τα απλώνεις στο ταψί σου χωρίς να ακουμπάνες μεταξύ τους. Κάνεις σε κάθε στολίδι μια τρύπα με ένα καλαμάκι για να μπορείς να τα κρεμάσεις. Ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο για 1,5 με 2 ώρες μέχρι να γίνουν πολύ σκληρά. Αφήνεις να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Μόλις είναι έτοιμα μπορείς να τους περάσεις τα κορδελάκια και να τα στολίσεις όπου σου αρέσει.

Τα στολίδια είναι σκληρά μεν, αλλά και εύθραυστα. Οπότε εάν τα κρεμάσεις στο δέντρο παρέα με πιτσιρίκια, έχε το νου σου να μην γίνουν θρύψαλα πριν καν φτάσουν στο δέντρο.

Με αυτά τα στολίδια το σπίτι σου θα μυρίσει Χριστούγεννα! Φτάνει μόνο να θυμάσαι οτι τα στολίδια αυτά δεν είναι για φάγωμα!!!

Άλλη ιδέα για να τα χρησιμοποιήσεις είναι να βάλεις τα κρεμάσεις στα δώρα που θα κάνεις στα αγαπημένα σου πρόσωπα ή να τα χρησιμοποιήσεις για να διακοσμήσεις τα πιάτα στο γιορτινό τραπέζι.

Καλή επιτυχία και καλές γιορτές να έχουμε!

Όλη η επικαιρότητα