Εκπαίδευση Ηλεία

Στον «δρόμο» για την επαγγελματική καταξίωση – Επιτυχημένη Ημερίδα Σταδιοδρομίας

Ακούστε το άρθρο

«Ένα παιδί στα 17 του, δεν διαλέξει επάγγελμα, αλλά σπουδές. Αυτό που χρειάζεται να ψάξει είναι, ποια Σχολή θα βάλει ως βάση, για να χτίσει την καριέρα του», εξήγησε ο Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού Νίκος Παυλάκος μιλώντας στην εφημ. «Πατρίς», στο πλαίσιο της χθεσινής ενδιαφέρουσας Ημερίδας Σταδιοδρομίας που διοργάνωσε το Φροντιστήριο «ΆΛΜΑ» και η «Orientum – Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και την παρακολούθησαν μαθητές λυκείου, γονείς μαθητών αλλά και εκπαιδευτικοί, με τους οποίους – στο πλαίσιο της ενημέρωσης – αναπτύχθηκε και ένας γόνιμος διάλογος.

Μια επιτυχημένη συνεργασία

Η ημερίδα άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό από τον Υπεύθυνο του Φροντιστηρίου «Άλμα» Σπύρο Βρύνα, που καλωσόρισε τους παριστάμενους και ευχαρίστησε την «Orientum» για τα δέκα χρόνια συνεργασίας. «…είμαι υπερήφανος, γιατί αυτή η συνεργασία, έγινε με τους κορυφαίους και πιο ικανούς», είπε ο κ.Βρύνας, σημειώνοντας πως, τόσο τα Τεστ Επαγγελματικών Ενδιαφερόντων που παρέχονται δωρεάν στα παιδιά όσο και τα βιβλία «Πάμε Πανεπιστήμιο», έχουν βοηθήσει αποτελεσματικά στο να βρει κάθε παιδί το δρόμο του και να έχει την επαγγελματική καταξίωση που του ταιριάζει.

Ιδιαίτερη αναφορά δε έκανε και στην συνεργασία με την Εταιρία Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού Unicert και το Πανεπιστημίου Frederick της Κύπρου, που έδωσαν τη δυνατότητα για την υλοποίηση εξ αποστάσεων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων.

Δεν παρέλειψε τέλος να ευχαριστήσει θερμά τους συνεργάτες του εκπαιδευτικούς γιατί «…έχοντας καταθέσει την ψυχή τους στα παιδιά στις αίθουσες διδασκαλίας του φροντιστηρίου μας, μας δίνουν τη δυνατότητα να είμαστε στην πρώτη γραμμή και να επιτυγχάνουμε υψηλούς στόχους και συνεργασίες».

Εναλλακτικές καριέρες

Το λόγο πήρε ο Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού και συγγραφέας του βιβλίου «Πάμε Πανεπιστήμιο 2017», Νίκος Παυλάκος, «δείχνοντας» στα παιδιά τον τρόπο για το πώς θα βρουν τα ταλέντα τους, πως θα επιλέξουν Κατεύθυνση, πως θα οργανώσουν το διάβασμά τους, πως θα συμπληρώσουν το Μηχανογραφικό τους Δελτίο, ενώ έκανε και μια σύντομη ανάλυση Τμημάτων Πανεπιστημιών και ΤΕΙ ανά επιστημονικό πεδίο, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις Εναλλακτικές Καριέρες. «Προσπαθούμε να εξηγήσουμε, ποια πρέπει να είναι η λογική που θα συνδέσουν τα παιδιά τις Σπουδές μ’ ένα Μεταπτυχιακό, για να τους οδηγήσει στην αγορά εργασίας. Έτσι, θέτουμε και τα κριτήρια με τα οποία τα παιδιά θα επιλέξουν τις πρώτες σχολές που θα δηλώσουν στο Μηχανογραφικό τους», εξήγησε ο κ.Παυλάκος στην εφημ. «Πατρίς», ενώ σημείωσε πως η επιλογή της ημερομηνίας για την πραγματοποίηση της ημερίδας είναι εξαιρετικά σημαντική, αφού φέτος, τα παιδιά της Α΄ και Β΄ Λυκείου καλούνται να διαλέξουν Ομάδες Προσανατολισμού και τα μαθήματα που θα δώσουν στις Πανελλαδικές, ενώ οι μαθητές της Γ΄ τάξης πολύ σύντομα θα κληθούν να κάνουν το Μηχανογραφικό τους.

Το πρώτο Μεταπτυχιακό Δίπλωμα

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο εκπρόσωπος της Unicert  Κωνσταντίνος Παπάζογλου και οι εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Frederick της Κύπρου Γαβριήλ Κόλλιας και Κλέαρχος Χαραλάμπους, κάνοντας μια σύντονη αλλά ουσιαστικά ενημέρωση για τα Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά Προγράμματα  (αναγνωρισμένα από το ΔΟΑΤΤΑΠ) δια ζώσης και εξ’ αποστάσεως, στα οποία μπορούν όσοι επιθυμούν να ενταχθούν, απευθυνόμενοι στο Φροντιστήριο «Άλμα». Πρόκειται για μια επιτυχημένη συνεργασία που έχει ξεκινήσει τα τελευταία δυο χρόνια και μάλιστα χθες επιδόθηκε ο Μεταπτυχιακός Τίτλος (εξ’ αποστάσεως) στην πρώτη απόφοιτη του Τμήματος Ειδικής Εκπαίδευσης, Δήμητρα Βλάσση.

Όλη η επικαιρότητα