Ηλεία

Στον Εισαγγελέα έφτασε το πότισμα στον Β΄ ΤΟΕΒ Πύργου!

nero-megali1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Στον εισαγγελέα Πύργου έφτασε το θέμα με το πότισμα στη ζώνη του Β΄ΤΟΕΒ και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τη λειτουργία του αντλιοστασίου στα Λαστέικα.

Ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Αναστάσιος Αλτάνης που κλήθηκε την Πέμπτη στα δικαστήρια Πύργου, ενημέρωσε για το θέμα που έχει δημιουργηθεί και τα παράπονα που έχει εκφράσει η διοίκηση του Β΄ΤΟΕΒ. 

Σε σχετική ανακοίνωση του προέδρου του ΓΟΕΒ γίνεται αναλυτικά αναφορά για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε.

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής: «Με έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση του Β’ Τ.Ο.Ε.Β. Πύργου σχετικά με την έναρξη λειτουργίας του Αντλιοστασίου Λαστέϊκων (Ζώνη Η) ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι κανείς προμηθευτής – συνεργείο επισκευής ηλεκτρολογικού-μηχανολογικού εξοπλισμού δεν δίνει ανταλλακτικά ή επισκευάζει με πίστωση. Με την παρουσία μου στο Δ.Σ. του Β ΤΟΕΒ Πύργου καθώς και με έγγραφά μας, τους ενημερώσαμε ότι για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε επιβάλλεται η τακτοποίηση άμεσα των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους και η πιστή τήρηση του προϋπολογισμού. Είναι γνωστό ότι ο κ. Εισαγγελέας Πύργου άσκησε Ποινική Δίωξη προς το Δ.Σ. του Β’ Τ.Ο.Ε.Β. για υπεξαίρεση χρημάτων, επειδή δεν απέδιδαν, ως όφειλαν, τα εισπραχθέντα ποσά κατά έτος στον Γ.Ο.Ε.Β. Πηνειού – Αλφειού. Από την αδιαφορία αυτή, ο οργανισμός είναι σε δεινή οικονομική κατάσταση και όπως γίνεται αντιληπτό αν ο κρίκος συνεργασίας σπάσει με τον Β’ Τ.Ο.Ε.Β. θα περιπλέξει τα μέλη σε περιπέτειες. Δεν θέλουμε να έρθουμε στην δυσάρεστη θέση να εφαρμόσουμε την αριθμ. 22/2003 Γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ. σαν έσχατο μέτρο, εφ’ όσον δεν έχουν εξοφλήσει τις υποχρεώσεις τους, να προβούμε στην διακοπή της άρδευσης.  Καλό θα είναι, ο Β’ Τ.Ο.Ε.Β. να ενημερώσει τα μέλη του για τις ανεξόφλητες υποχρεώσεις τους προς τον  Γ.Ο.Ε.Β.  και να μην διαμαρτύρεται όταν οφείλει ποσό άνω των 1.800.000 ΕΥΡΩ.  Δώσαμε την δυνατότητα και  λειτουργούμε όλα τα αντλιοστάσια του Β’ Τ.Ο.Ε.Β.,  με εξαίρεση ένα το αντλιοστάσιο Λαστεΐκων [Ζώνη Η ]διότι το κόστος προμήθειας των ανταλλακτικών είναι μεγάλο και κανείς προμηθευτής δεν δίνει με πίστωση  και φυσικά για ανταλλακτικά  που θα έρθουν από το εξωτερικό.  Για να λειτουργήσει το αντλιοστάσιο Η  Λαστεΐκων καθώς να επισκευαστεί και ένα μέρος των κινητήρων του Β ΤΟΕΒ  επιβάλλεται ακόμη και σήμερα η κατάθεση στον λογαριασμό του ΓΟΕΒ  ποσό άνω των 50,000 ευρώ. Σε αυτό το ενιαίο σύστημα (Γ.Ο.Ε.Β. – Τ.Ο.Ε.Β.) που πρέπει να λειτουργούμε συνολικά, δεν έχουμε το δικαίωμα να σπάσουμε τον κρίκο συνεργασίας και να περιπλέξουμε τα μέλη μας σε περιπέτειες. Το Δ.Σ. του Γ.Ο.Ε.Β., από την πρώτη στιγμή, υιοθέτησε την συνεργασία, σαν εργαλείο επιτυχίας του έργου μας. Προφανώς, αυτή η θέση δεν πρέπει να θεωρηθεί σαν αδιαφορία και πολύ περισσότερο αδυναμία, απεναντίας σημαίνει αλληλοσεβασμό, αμοιβαιότητα στις σχέσεις μας και πάνω απ’ όλα νομιμότητα που θα υπηρετήσουμε χωρίς καμία παρέκκλιση. Ο οργανισμός μας δεν θα ήθελε να πιστέψει ότι, ενδεχομένως, να μην αποδίδει τα ανταποδοτικά τέλη ενώ έχει εισπράξει ήδη τα αντίστοιχα ο Β ΤΟΕΒ».   

Όλη η επικαιρότητα