Ελλάδα

Στον εισαγγελέα η δικογραφία για Σαββίδη και συνοδούς

Ακούστε το άρθρο

Στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης διαβιβάζεται πλέον η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του μεγαλομέτοχου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, τεσσάρων ανδρών της προσωπικής του ασφάλειας που τον ακολούθησαν όταν εισέβαλε ένοπλος στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, αλλά και αστυνομικού που έχει διατεθεί από την ΕΛΑΣ στην προσωπική του ασφάλεια. Ο τελευταίος, όφειλε να τον εμποδίσει να φέρει όπλο και να εισβάλει στο γήπεδο.

Το αυτόφωρο για τον ισχυρό άνδρα του ΠΑΟΚ έληξε τα μεσάνυχτα και δεν εντοπίσθηκε στα όριά του για να συλληφθεί. Έτσι τώρα ακολουθείται η ποινική διαδικασία που προβλέπει τη διαβίβαση της δικογραφίας στον εισαγγελέα ο οποίος θα ασκήσει ποινικές διώξεις για το αδίκημα της παραβίασης της αθλητικής νομοθεσίας και ειδικότερα δύο διατάξεών της: της εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και της μεταφοράς αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο ζωής ή σωματικής βλάβης- αφορά το όπλο του Ιβάν Σαββίδη. Οι κατηγορίες είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και αναμένεται να ορισθεί τακτική δικάσιμος. Ο Ιβάν Σαββίδης κατέχει νόμιμα το όπλο και έχει άδεια οπλοφορίας, αλλά απαγορεύεται να το φέρει σε γήπεδο- αυτό ισχύει ακόμη και για τους αστυνομικούς.

Σημειώνεται ότι σοβαρές ενστάσεις για το γεγονός ότι ο επιχειρηματίας εισέβαλε στο γήπεδο υπό τα βλέμματα δεκάδων αστυνομικών, αλλά δεν συνελήφθη επί τόπου διατύπωσαν οι συνδικαλιστές της αστυνομίας.

Πηγή: NEWS247 

Όλη η επικαιρότητα