Ελλάδα

Στον εισαγγελέα ο ιμάμης της Ξάνθης για τα όπλα στο τζαμί

Ακούστε το άρθρο

Την άκρη του νήματος προσπαθούν να βρουν οι Αρχές σχετικά με τα όπλα που εντοπίστηκαν σε τζαμί στο χωριό της Ξάνθης, Ηλιόπετρα. Ο ιμάμης οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα. Ο ιμάμης κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης.

Ο ιμάμης συνελήφθη μετά την έφοδο στο τζαμί του χωριού οπότε και βρέθηκαν στον μιναρέ τα τρία όπλα, πιο συγεκριμένα ένα κυνηγετικό φλόμπερ και δύο πιστόλια διαφορετικού διαμετρήματος, το ένα με σιγαστήρα, καθώς και σφαίρες για τα τρία όπλα.

Ο συλληφθείς κατηγορείται για το αδίκημα της οπλοκατοχής, κάτι που όμως αρνείται υποστηρίζοντας πως δεν ξέρει για τα όπλα, ενώ ήδη εκπροσωπείται από ομάδα νομικών. Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι στο χωριό επικρατεί αναταραχή και κάτοικοι θα κατευθυνθούν στην Ξάνθη για να συμπαρασταθού νστον ιμάμη τους.

Οι Αρχές ασφαλείας έφτασαν στον εντοπισμό των όπλων και των σφαιρών μετά από πληροφορίες. Ο ιμάμης είναι ο υπεύθυνος για την λειτουργία του τζαμιού, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως η πρόσβαση στον χώρο είναι ελεύθερη. Ο χώρος είναι μία σιδερένια κατασκευή στην ταράτσα του κτιρίου.

Επί του παρόντος, τα δύο πιστόλια αποστέλλονται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ στην Αθήνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια. Αξιωματικοί της Αστυνομίας γνωρίζουν ότι η περιοχή βρίθει όπλων, προκαλεί όμως εντύπωση και ανησυχία ο εντοπισμός του πιστολιού με σιγαστήρα. Σύμφωνα με το τοπικό μέσο – site “Αντιφωνητή” η ΕΥΠ έχει δείξει ενδιαφέρον για την υπόθεση, ενώ έχει ενημερωθεί και η ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Ο ιμάμης θεωρείται ότι είναι φίλα προσκείμενος στον Ερντογάν.

Πηγή: THETOC 

Όλη η επικαιρότητα