Ηλεία

Στον Περιφερειάρχη η διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Λεχαινών

Ακούστε το άρθρο

Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολο Κατσιφάρα επισκέφτηκαν σήμερα Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 12ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, μετά την ένταξη της κατασκευής του νέου κτιρίου του σχολείου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2010», με προϋπολογισμό 3.437.000 ευρώ.

Η Διευθύντρια του 12ου Δημοτικού Μαρία Μπαρτζάκλη, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Αγγελική Κωνσταντάκη και η Γενική Γραμματέας Αντωνία Σπυροπούλου εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον Περιφερειάρχη για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της σχετικής πρότασης που είχε υποβληθεί στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης.

Το παλαιό κτίριο του 12ου Δημοτικού, στην πλατεία Βουδ, στην Πάτρα είχε χαρακτηρισθεί επικίνδυνο και είχε κατεδαφιστεί μετά τον σεισμό του 2008. Έκτοτε, η ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος παρέμενε σ’ εκκρεμότητα. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Πατρέων.

Επίσης, τον Περιφερειάρχη επισκέφτηκαν η Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Λεχαινών Παναγιώτα Σπυροπούλου μαζί με την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παρασκευή Σκουφούλα, με αφορμή και την ένταξη του έργου ανέγερσης του νέου κτιρίου του Λυκείου Λεχαινών στο Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2010», με προϋπολογισμό 3.100.000 ευρώ. Δικαιούχος του έργου είναι η εταιρεία του δημοσίου «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.».

«Δεν είναι μόνο αυτά τα δυο νέα σχολικά κτίρια για τα οποία εξασφαλίσαμε πόρους για την κατασκευή τους. Είναι και το νέο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μανωλάδας και το 7ο Γυμνάσιο Αγρινίου που την περασμένη Τετάρτη αξιολογήθηκαν θετικά και εντάσσονται στο Επιχειρησιακό μας Πρόγραμμα. Ήταν μια εβδομάδα με καλές ειδήσεις, με καλά αποτελέσματα για τα σχολεία μας, για την εκπαιδευτική κοινότητα», ανέφερε σε δήλωση του ο κ. Κατσιφάρας. Και πρόσθεσε ότι  «με τα 13,1 εκατομμύρια ευρώ που πηγαίνουν στην ανέγερση των τεσσάρων νέων σχολικών συγκροτημάτων είμαστε πιο κοντά, πλέον, στον στόχο της κάλυψης του συνόλου των αναγκών σχολικής στέγης σ’ όλη την Περιφέρεια».

Πρόκειται για έργα που συγχρηματοδοτούνται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Όλη η επικαιρότητα