Αγροτικά

Στον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θ. Βασιλόπουλος

Ακούστε το άρθρο

Θετικά ήταν τα μηνύματα για μείζονα αγροτικά θέματα στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου στα κεντρικά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, μεταξύ του Προέδρου του Οργανισμού, Γρηγορίου Βάρρα με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Θοδωρή Βασιλόπουλο.

Η νέα διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ αντιμετωπίζει θετικά το θέμα που υφίσταται με τους δασικούς χάρτες σε ζώνες εποικισμού – αναδασμού (έπειτα από τις παραχωρήσεις που έχουν γίνει για αξιοποίηση των αγροτεμαχίων) με στόχο να μην χαθούν ενισχύσεις δικαιούχων παραγωγών. Σημειώθηκε ότι λόγω των ενστάσεων και των προσφυγών που έχουν γίνει, θα υπάρξει κάποια χρονική καθυστέρηση, ωστόσο το θέμα θα επιλυθεί με θετικό τρόπο.

Επίσης, αναφορικά με τα προβλήματα που υπήρξαν στις πληρωμές των βιολογικών προϊόντων, ο κ. Βασιλόπουλος ενημερώθηκε ότι έχουν ξεπεραστεί και οι παραγωγοί που δεν πληρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, θα έχουν τη δυνατότητα να εξοφληθούν μέσα στο επόμενο διάστημα.

Στη συνάντηση, στην οποία εξετάστηκαν ακόμα ζητήματα γενικότερης συνεργασίας των δύο πλευρών, παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Πέτρος Τζαβέλλας και η Διευθύντρια Άμεσων Ενισχύσεων και Αγοράς, Αθανασία Ρέππα.

Όλη η επικαιρότητα