Στον Πύργο ο διακεκριμένος Φυσικός Δημήτρης Νανόπουλος

Θα μιλήσει στην Προσυνεδριακή Διημερίδα που διοργανώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου – Ολυμπίας

Ο διακεκριμένος Καθηγητής Φυσικής Υψηλών Ενεργειών Δρ. Δημήτρης Νανόπουλος, θα είναι ο κεντρικός ομιλητής της Προσυνεδριακής Διημερίδας του 14ου Παμπελοποννησιακού Ιατρικού Συνεδρίου, που θα διεξαχθεί Ηλεία, στις 8 και 9 Νοεμβρίου.

Η διημερίδα, η οποία αποτελεί προπομπό του Παμπελοποννησιακού Συνεδρίου, που θα διεξαχθεί το 2020 στο Αίγιο, διοργανώνεται από τον Ιατρικό Σύλλογο Πύργου – Ολυμπίας, υπό τη σκέπη της Ιατρικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου, με την υποστήριξη και των υπολοίπων Ιατρικών Συλλόγων της Πελοποννήσου.

Υψηλού επιπέδου ομιλίες

Πρόκειται για μια επιστημονική διημερίδα, που απευθύνεται στους γιατρούς της Ηλείας και ολόκληρης της Πελοποννήσου, και στόχο έχει «την επιστημονική ενημέρωση και κατάρτιση των συναδέλφων αλλά και την προβολή του Νομού μας», είπε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου Νίκος Κατσαρός κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης, τον πρόεδρο της Ιατρικής Εταιρείας Περικλή Δουζδαμπάνη και τον γεν. γραμματέα του Ιατρικού Συλλόγου Χρήστο Γιαννικούλη, κατά τη διάρκεια παρουσίασης του προγράμματος.

Την κεντρική ομιλία θα πραγματοποιήσει ο Καθηγητής το τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Τέξας A&M, College Station, Διευθυντής του Κέντρου Αστροσωματικής Φυσικής του Κέντρου Προχωρημένων Ερευνών (HARC) στο Χιούστον, Δημήτρης Νανόπουλος, την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, στις 8:30 το βράδυ, στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, όπου και θα φιλοξενηθούν οι εργασίες της πρώτης ημέρας της διημερίδας.

Τα στρογγυλά τραπέζια

Τα πρώτα δυο – από τα εννέα – Στρογγυλά Τραπέζια, με θέμα «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας» και «Σύνδρομο οστικής ευθραυστότητας ηλικιωμένων» θα πραγματοποιηθούν την πρώτη ημέρα (σ.σ πριν την ομιλία του κ.κ Νανόπουλου).

Το ίδιο θα συμβεί και την επόμενη ημέρα (σ.σ οι εργασίες θα μεταφερθούν στο Ξενοδοχείο «Amalia» της Ολυμπίας) όπου οι εισηγήσεις θα είναι σχετικές με τα Στρογγυλά Τραπέζια «Φυσιατρικό», «Γαστρεντερολογικό», «Εγκεφαλικά Επεισόδια», «Πνευμονολογικό», «Μεταμοσχεύσεις», «Σύγχρονες απόψεις στην αντιμετώπισης της Θρομβοεμβολικής Νόσου» και «Αστική Ευθύνη».

Και τις δυο ημέρες, τις ομιλίες τους θα αναπτύξουν διακεκριμένοι επιστήμονες και γιατροί από την Ηλεία και όχι μόνο, με βαθειά γνώση και εμπειρία στα αντικείμενα τους.

Διπλός ο σκοπός

«Έχουμε προσπαθήσει πολύ για την κατάρτιση αυτού του ελκυστικού επιστημονικά προγράμματος, όπως και για την οργάνωσή του, στοχεύοντας στην επιστημονικά μεγάλη συμμετοχή από τους συναδέλφους από όλη την Πελοπόννησο, καθώς είναι μια καλή ευκαιρία να αναδείξουμε την επιστημονική οντότητα και την ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα του νομού μας», είπε ο κ.Κατσαρός.

Στην μεγάλη προσπάθεια για την ενημέρωση, επιμόρφωση και κατάρτιση των γιατρών – που έτσι κι αλλιώς βρίσκονται σε υψηλό επιστημονικό επίπεδο στην Ηλεία και όχι μόνο – αναφέρθηκε και γεν. γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου κ.Γιαννικούλης, σημειώνοντας ωστόσο πως, η προετοιμασία της διημερίδας είναι υψηλών απαιτήσεων, και κάλεσε φορείς και ιδιώτες που πιστεύουν ότι μπορούν να συνδράμουν ανιδιοτελώς, να στηρίξουν αυτή τη σημαντική προσπάθεια που μόνο οφέλη μπορεί να έχει για την Ηλεία.

Ένα μεγάλο μπράβο

   Θερμά συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία αλλά και το υψηλού επιστημονικού επιπέδου πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί και τους διακεκριμένους ομιλητές μαζί  με ευχαριστίες για την πρόσκληση συμμετοχής, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας κ.Δουζδαμπάνης. «Αποτελεί μια μεγάλη αρχή για τον Ιατρικό Σύλλογο και δεδομένης της μεγάλης επιστημονικής αξίας, εύχομαι να στηριχθεί και από τους τοπικούς φορείς ώστε να αποτελέσουν ο Πύργος και η Ολυμπία μια νέα πηγή γνώσης», δήλωσε χαρακτηριστικά.