Ηλεία

Stop …στον καθαρισμό – Σύλληψη χειριστή του δήμου Ζαχάρως μετά από καταγγελία

Ακούστε το άρθρο

Αναστάτωση προκλήθηκε χθες στον δήμο Ζαχάρως, καθώς νωρίς το πρωί οι αστυνομικοί του ΑΤ Ζαχάρως συνέλαβαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου τον οδηγό-χειριστή τρακτέρ με ειδικό μηχάνημα καθαρισμού του δήμου Ζαχάρως, την ώρα που επιχειρούσε να καθαρίσει την παραλία από καλάμια.

Η σύλληψη του εργαζόμενου στον δήμο, ο οποίος προσελήφθη πρόσφατα με 8μηνη σύμβαση, προκάλεσε την αντίδραση στελεχών της δημοτικής αρχής Ζαχάρως, οι οποίοι επέρριψαν την ευθύνη της σύλληψης στον Σύλλογο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας «Αρχέλων».

Ο αντιδήμαρχος Ζαχάρως, Παναγιώτης Γκόγκας, τόνισε στην εφ. «Πατρίς» ότι ο δήμος έγινε δέκτης παραπόνων για πολλά καλάμια στο σημείο, τα οποία προκάλεσαν τραυματισμό παιδιού προσφάτως.

«Είχαμε ενημερωθεί ότι στις εκβολές του ρέματος επί της παραλίας του Θολού έχουν συγκεντρωθεί μεγάλες ποσότητες καλαμιών και μικρών ξύλων. Ύστερα από αναφορά του προέδρου της ΤΚ Λεπρέου, Π. Νεοφώτιστου, ότι τραυματίστηκε ο ανήλικος γιος του από καλάμι, ο δήμαρχος έδωσε εντολή να γίνει καθαρισμός πλησίον της παραλίας και να αφαιρεθούν καλάμια και ξερόχορτα στις εκβολές του ρέματος. Σε καμία περίπτωση δεν αλλοιώσαμε το περιβάλλον και το ανάγλυφο της περιοχής, ούτε υπήρχε ποτέ τέτοια πρόθεση», δήλωσε ο κ. Γκόγκας, αφήνοντας αιχμές εναντίον του «Αρχέλωνα».

«Η αστυνομία ενημερώθηκε από περαστικούς του Αρχέλωνα ότι γίνονται εργασίες και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί ο συμβασιούχος χειριστής του μηχανήματος. Εμείς ενεργούμε πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον και την προστασία της πανίδας και έχουμε φροντίσει να είναι καθαρή η παραλία από τον Μάιο, για να τη χαίρονται όλοι – και τα μέλη του Αρχέλωνα. Όμως, ανά τακτά διαστήματα, όταν η θάλασσα φέρει νέα υλικά, όπως καλάμια και ξύλα, γίνεται μόνο περισυλλογή καλαμιών, ξύλων και ξερών χόρτων, χωρίς να πειραχθούν οι σημασμένες φωλιές της θαλάσσιας χελώνας.

Τι απαντά ο «Αρχέλων»

Η υπεύθυνη Προγραμμάτων Πελοποννήσου, Πολύμνια Νεστορίδου, τόνισε στην εφ. «Πατρίς» ότι δεν προέβη σε κάποια μήνυση ή καταγγελία, παρά μόνο ενημέρωσε τηλεφωνικά το ΑΤ Ζαχάρως για την ύπαρξη τρακτέρ στην παραλία, κάτι που –όπως είπε- απαγορεύεται αυτήν την εποχή.

«Ενημερώθηκα ότι υπάρχει τρακτέρ στην παραλία και ζήτησα τηλεφωνικά από το ΑΤ Ζαχάρως να διερευνήσει τον λόγο ύπαρξης του τρακτέρ και να φροντίσει ώστε να απομακρυνθεί, διότι δεν επιτρέπεται τέτοια περίοδο», επισήμανε στην εφ. «Πατρίς» η κα Νεστορίδου.

Όλη η επικαιρότητα