Κόσμος

Στους 41 οι νεκροί απ’ τις φονικές πυρκαγιές στην Πορτογαλία

Ακούστε το άρθρο

Οι πυρκαγιές που κατέστρεψαν την κεντρική και βόρεια Πορτογαλία την Κυριακή και τη Δευτέρα έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 41 ανθρώπους, έγινε σήμερα γνωστό από τη γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας της χώρας, που αναθεώρησε προς τα πάνω τον επίσημο απολογισμό των θυμάτων.

“Περάσαμε από τους 37 στους 41 νεκρούς” δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος της γ.γ πολιτικής προστασίας Πατρίσια Γκασπάρ.

Ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 71. Μεταξύ αυτών 16 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα κήρυξε τις πληγείσες περιοχές, κυρίως στα κεντρικά αλλά και βόρεια της χώρας, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και έκανε λόγο για τις χειρότερες πυρκαγιές που έχουν πλήξει τη χώρα του από το 2006. Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων ο πορτογάλος πρωθυπουργός, «αυτή είναι μια στιγμή που πρέπει να θρηνήσουμε, να εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων και να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους ανθρώπους που προσπάθησαν να σώσουν τη ζωή τους, τα σπίτια τους, τις περιουσίες και τις εταιρείες που εγγυώνται την απασχόλησή τους».

Στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Πορτογαλία συνδράμει στο μεταξύ η ΕΕ, όπως ανακοίνωσε χθες ο αρμόδιος επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας Χρήστος Στυλιανίδης.

Η Πορτογαλία είχε πληγεί ξανά από εκτεταμένες πυρκαγιές τον περασμένο Ιούνιο, με 64 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους.

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα