Ηλεία

Στους δέκα καλύτερους της Ελλάδας, ο Δήμος Ήλιδας!

Ακούστε το άρθρο

Ο Δήμος Ήλιδας αναδείχθηκε μέσα στους δέκα πιο αποτελεσματικούς Δήμους της Ελλάδας. Έργο ουσίας, με απόλυτη διαφάνεια και υψηλό επίπεδο υπηρεσιών προς τους Δημότες, ήταν τα βασικά κριτήρια.

ΚΕΦίΜ: Αυτοί είναι οι δέκα πιο αποτελεσματικοί δήμοι της χώρας

Με βάση τις επιδόσεις τους στην οικονομική διαχείριση, τη διαφάνεια και λογοδοσία και τις παρεχόμενες υπηρεσίες πους τους δημότες.

Τους δέκα πιο αποτελεσματικούς δήμους της Ελλάδας βάσει το στοιχείων για το 2017, παρουσίασε το ΚΕΦίΜ «Μάρκος Δραγούμης» στο πλαίσιο του Φόρουμ Δήμοι και Επιχειρηματικότητα του Money Show Athens 2019.

Ο Δείκτης Αποτελεσματικότητας των Δήμων που συνέταξε το ΚΕΦίΜ πιλοτικά για πρώτη φορά φέτος, αξιολογεί και κατατάσσει 320 δημοτικές αρχές της χώρας βάσει των επιδόσεών τους σε τρία βασικά πεδία: την οικονομική διαχείριση, τη διαφάνεια και λογοδοσία, και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες.

Σύμφωνα με τον δείκτη οι δέκα αποτελεσματικότεροι δήμοι της χώρας είναι οι εξής:

Δήμος Μετσόβου
Δήμος Αριστοτέλη
Δήμος Καλαβρύτων
Δήμος Καλαμάτας
Δήμος Ιωαννίνων
Δήμος Φιλιατρών
Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων
Δήμος Ζαγορίου
Δήμος Άνδρου
Δήμος Ήλιδας

Κατά την τοποθέτησή του, ο Αθανάσιος Τσιούρας νομικός σύμβουλος και μέλος της εκτελεστικής ομάδας του ΚΕΦίΜ, τόνισε ότι στόχος του Δείκτη είναι να απαντήσει στο ερώτημα του κατά πόσο ο κάθε Δήμος πέτυχε στην αποστολή του, αξιοποιώντας προς όφελος των πολιτών με τον βέλτιστο τρόπο τους διαθέσιμους σε αυτόν πόρους, καθώς και να αποτελέσει εργαλείο αξιολόγησης των τοπικών αρχών.

Γραπτή δήλωση Χρήστου Χριστοδουλόπουλου

Γραπτή δήλωση του δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, μετά τη γνωστοποίησης των δεικτών αποτελεσματικότητα των Δήμων της χώρας, από το ΚΕ.ΦΙ.Μ. «Μάρκος Δραγούμης», που κατατάσσει τον Δήμο Ήλιδας στην δεκάδα των αποτελεσματικότερων δήμων της χώρας.

«Συνεχίζουμε το έργο μας χωρίς τυμπανοκρουσίες και φαμφάρες!

Συνεχίζουμε να προχωράμε με τις αλήθειες μας!

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι, αφού ο Δήμος Ήλιδας, από ένα ανεξάρτητο και κορυφαίο επιστημονικό Κέντρο Ερευνών το ΚΕ.ΦΙ.Μ. «Μάρκος Δραγούμης», κατατάσσεται στην δεκάδα των Δήμων με τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, σε σύνολο 320 δήμων όλης της χώρας.

Αυτό φάνταζε ως κάτι εξωπραγματικό πέντε χρόνια πριν, με βάσει και τα όσα παραλάβαμε. Ωστόσο, με ορθολογισμό, υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και απόλυτη διαφάνεια καταφέραμε να αλλάξουμε τα δεδομένα προς όφελος των δημοτών.

Κι επειδή αυτή η επιτυχία απαιτεί συλλογική δουλειά, θα ήθελα να ευχαριστήσω έναν προς έναν τους συνεργάτες μου που συνέβαλαν στο τελικό αποτέλεσμα.

Σε αυτή τη βάση θα συνεχίσουμε, προχωρώντας πάντα με τις αλήθειες μας!»

Όλη η επικαιρότητα