Στους δρόμους οι μαθητές της Ηλείας – Πανελλαδικές κινητοποιήσεις για την Παιδεία

Πύργος: Οι διαμαρτυρόμενοι μαθητές στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Χιλιάδες μαθητές σε όλη την Ελλάδα έχουν ξεχυθεί σήμερα στους δρόμους, διεκδικώντας όπως τονίζουν, «το σχολείο που τους αξίζει». Στην Ηλεία, τόσο στον Πύργο, όσο και στην Αμαλιάδα πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις και πορείες, ενώ μαθητές από τα σχολεία του Πύργου πήγαν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου πραγματοποίησαν διαμαρτυρία.

Όπως αναφέρουν μαθητές και μαθήτριες διεκδικούν: «Ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει» και καλούν την κυβέρνηση να εξασφαλίσει: «Τώρα χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία μας. Θέρμανση σε κάθε σχολείο και τάξη».

Παράλληλα ζητούν να μη γίνει καμία: «Αλλαγή στις ημερομηνίες των πανελλαδικών. Καμία σκέψη για κατάργηση των επαναληπτικών Πανελλαδικών εξετάσεων. Να μπορούμε να δίνουμε εισαγωγικές εξετάσεις όσες φορές θέλουμε, κρατώντας βαθμολογία στα μαθήματα που επιθυμούμε. Καμία σκέψη για κατάργηση ειδικοτήτων και τομέων στα ΕΠΑΛ με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Δωρεάν-ασφαλή μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της μέρας. Ένα γεύμα για όλους τους μαθητές. Με ευθύνη του κράτους να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για ουσιαστική εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων, τόσο στους χώρους φιλοξενίας, όσο και στα σχολεία κατά βάση τις απογευματινές ώρες. Υγειονομική περίθαλψη και εμβολιασμό ελληνόπουλων και προσφυγόπουλων».