Αγροτικά Αχαϊα Ελλάδα Ηλεία

Στους δρόμους τα τρακτέρ σε Ηλεία και Αιτωλοκαρνανία – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον ΕΛΓΑ και υποδοχή του Τσίπρα

Ακούστε το άρθρο

Σε δύο σημεία των εθνικών οδών Αντιρρίου – Ιωαννίνων και Πατρών – Πύργου έχουν παρατάξει τρακτέρ και αγροτικά μηχάνημα αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηλείας αντίστοιχα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας έχουν παρατάξει τρακτέρ στην εθνική οδό Αντιρρίου- Ιωαννίνων, μεταξύ των κόμβων Ερμίτσας και Συκιάς, κοντά στο Αγρίνιο, όπου το πρωί του Σαββάτου προχώρησαν σε ολιγοώρο αποκλεισμό. Το απόγευμα πραγματοποίησαν νέα σύσκεψη προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειες τους αφήνοντας ανοιχτό για κινητοποίηση-μπλόκα και σε άλλα σημεία στην Αιτωλοακαρνανία.

Επίσης, αγρότες της Ηλείας έχουν παρατάξει αγροτικά μηχανήματα στην εθνική οδό Πατρών- Πύργου στον κόμβο της Μαραθιάς, κοντά στην Αμαλιάδα.

Πρώτα ΕΛΓΑ μετά Τσίπρας 

Στο μεταξύ η Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου Μπακόπουλος Ντρίνιας, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν μαζικά στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και των δράσεων που έχουν αναπτυχθεί το προηγούμενο διάστημα, ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα της Κυβέρνησης, ανταποκρινόμενοι και στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Πιο συγκεκριμένα όπως αποφασίστηκε στη γενική συνέλευση στις 22/1/2018, όλοι θα βγουν στους δρόμους του αγώνα και θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στην Πάτρα στις 5 και 6 Φεβρουαρίου 2018, «μπλοκάροντας την κυβερνητική πολιτική που μας ξεκληρίζει». Όπως αντλαμβανόμαστε θα υπάρξει «υποδοχή» στον Αλέξη Τσίπρα που θα βρίσκεται εκείνες τις ημέρες στην Πάτρα… με τρακτέρ!  Στην κινητοποίηση θα συμμετέχουν και αγρότες από την Δυτική Αχαϊα. Ολοι μαζί θα συμμετέχουν και στην κινητοποίηση στις 2 Φεβρουαρίου στον ΕΛΓΑ.

Πηγή: tempo24

Όλη η επικαιρότητα