Αχαϊα

«Στους δρόμους του ΕΣΠΑ με πανσέληνο»: Η Πάτρα αύριο περπατά τη Μικρή Περιμετρική Πατρών

Ακούστε το άρθρο

Όλα είναι έτοιμα για το αυριανό μεγάλο ραντεβού που δίνει η Πάτρα, για να κάνει βόλτα, να περπατήσει και να απολαύσει τη Μικρή Περιμετρική κάτω από το φως της πανσελήνου του Σεπτεμβρίου.

Η Μικρή Περιμετρική είναι ένα έργο που τέθηκε ως προτεραιότητα στο ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Θέλουμε να δουν οι πολίτες την πρόοδο του έργου, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Στόχος της Περιφέρειας είναι να παραδοθεί προς χρήση τέλος του έτους.

Πρόκειται για την πρώτη από τις τρεις εκδηλώσεις (Μικρή Περιμετρική Πατρών – 5 Σεπτεμβρίου, Τουρλίδα – 6 Σεπτεμβρίου και Λιμάνι Κατακόλου – 7 Σεπτεμβρίου) που κάνει στις Περιφερειακές Ενότητες, η Περιφέρεια μαζί με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» με τίτλο «Στους δρόμους του ΕΣΠΑ με πανσέληνο».

«Τρεις ημέρες 5-6-7 Σεπτεμβρίου, τρεις εκδηλώσεις σε τρία έργα που σηματοδοτούν όλες τις περιόδους του ΕΣΠΑ, τη συνέχειά του, αναδεικνύοντας το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Ένα έργο που έχει ολοκληρωθεί, το λιμάνι του Κατακόλου. Ένα έργο που υλοποιείται, τη Μικρή Περιμετρική. Ένα έργο που έχει εγκριθεί ως έργο Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (Ο.Χ.Ε.) και πρόκειται να υλοποιηθεί. Τα έργα αυτά εκφράζουν τη φιλοσοφία μας. Σχεδιάζουμε, υλοποιούμε και διεκδικούμε» σημειώνει ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας απευθύνοντας ανοικτό κάλεσμα σε όλους τους κατοίκους.

Παράλληλα, οι πολίτες στον περίπατο της Μικρής Περιμετρικής θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο, ένα έργο επίσης ΕΣΠΑ, Γ΄ΚΠΣ, το οποίο θα είναι επισκέψιμο με την ολοκλήρωση της Μικρής Περιμετρικής. Πρόκειται για έναν αρχαιολογικό χώρο που δημιουργήθηκε, στον οποίο αναδείχθηκαν δυο αρχαία Υδραγωγεία της Πάτρας, το Ρωμαϊκό και το Μεσαιωνικό, φωτίστηκαν, μπήκαν ενημερωτικές πινακίδες, δημιουργήθηκαν καθιστικά, διαδρομές επίσκεψης, χώροι υγιεινής, ενώ υπάρχει και αίθουσα προβολών με την Ιστορία της ύδρευσης στην Πάτρα από την αρχαιότητα έως τους οθωμανικούς χρόνους. Με τη συνεργασία της Διευθύντριας Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας Αναστασίας Κουμούση, θα υπάρχει ενημέρωση στους πολίτες που έχουν ενδιαφέρον.

Τι περιλαμβάνει η εκδήλωση

Το ραντεβού έχει δοθεί για το απόγευμα της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 7:30 μ.μ. στις δύο εισόδους της Μικρής Περιμετρικής Πάτρας, στα Ταμπάχανα και στον κόμβο Κουρτέση. Όλοι μαζί, σύλλογοι, φορείς, πολίτες θα περπατήσουμε το σημαντικό έργο της Μικρής Περιμετρικής Πατρών.

Είναι το έργο που για περισσότερα από 10 χρόνια «βάλτωνε», είναι το έργο που έχει γίνει ανάγκη πλέον της κοινωνίας, είναι το έργο που θα δώσει άλλη πνοή στην Πάτρα, είναι το έργο που επιτέλους μετά από επίπονες προσπάθειες της Περιφέρειας, μέχρι το τέλος του 2017 θα παραδοθεί προς χρήση.

Όταν θα φθάσουμε στο ύψος του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου, θα απολαύσουμε (8:30 μ.μ.) την πανσέληνο υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας και με την διεύθυνση του Γιώργου Μπουρδόπουλου.

Όλη η επικαιρότητα