Ηλεία

Στρούσι: Οδός προς τιμή του ήρωα Σμηναγού, Αθανάσιου Ζάγκα

Ακούστε το άρθρο

Σεμνή, λιτή μα τόσο σημαντική τελετή απόδοσης τιμής και μνήμης στον ήρωα Σμηναγό Αθανάσιο Ζάγκα ο οποίος έπεσε εν ώρα καθήκοντος , τιμώντας την Πατρίδα και τον όρκο του πραγματοποιήθηκε χθες στο Στρούσι.

Η κεντρική οδός του Στρουσίου γενέτειρας του αθάνατου Σμηναγού φέρει από χθες το όνομά του. Η ονοματοδοσία έγινε ύστερα από πρόταση του Τοπικού Συμβουλίου και την λήψη ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τιμητικό άγημα, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και της πολιτικής ηγεσίας ήταν παρόντες στην συγκινητική τελετή. Τρισάγιο τέλεσε ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος.

Την τελετή ονοματοδοσίας προλόγισε ως τελετάρχης συγκινημένος ο πρόεδρος της ΔΚ Λεχαινών κ. Γιώργος Γαλάτης. Επίσης στον σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος κ. Ναμπίλ Μοράντ δήλωσε μεταξύ άλλων: «Αποδίδουμε με σεβασμό ύστατο φόρο τιμής στον ήρωα και αναφωνούμε αθάνατος». Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της ΤΚ Στρουσίου κ. Κώστας Χριστόπουλος, ο οποίος έκανε μια σύντομη αναφορά στο βιογραφικό του ήρωα.

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα 26 Ιανουαρίου του 2015 στις 16:16, το διθέσιο αεροσκάφος F-16D Block 50 της 111ΠΜ/341Μ συνετρίβη κατά τη διάρκεια της απογείωσης του από την Αεροπορική Βάση Λος Λάνος (Los Lanos), στην πόλη Αλμπαθέτε (Albacete) της Ισπανίας, έχοντας ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό τουΣμηναγού (Ι) Παναγιώτη Λάσκαρη ως Ιπτάμενου Α΄θέσης και του Σμηναγού Αθανασίου Ζάγκα ως Ιπτάμενου Β΄θέσης.

Όλη η επικαιρότητα