Media Ψυχαγωγία

Survivor: Η επική γκάφα Αγγελόπουλου και τα γέλια των Διάσημων

Ακούστε το άρθρο

Το κοινό του Survivor μίλησε. Η παραγωγή του δημοφιλούς παιχνιδιού έχει πλέον στα χέρια της τη λίστα με τις προτιμήσεις των τηλεθεατών και τα ποσοστά που έλαβαν οι παίκτες.

Η λίστα δεν είναι ανακοινώσιμη ούτε στο κοινό, ούτε στους παίκτες. Οι επόμενες πέντε αποχωρήσεις θα γίνουν με βάση την κατάταξη των παικτών και αφού προηγηθούν ο αγώνας για την ομαδική ασυλία και η δοκιμασία για την ατομική ασυλία. Οι δύο προτεινόμενοι κάθε φορά για αποχώρηση, δεν θα μπαίνουν σε ψηφοφορία «μονομαχίας», όπως γινόταν ως τώρα, αλλά θα φεύγει εκείνος που είναι χαμηλότερα στη λίστα, η οποία διαμορφώθηκε από την ψηφοφορία που ξεκίνησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής και ολοκληρώθηκε την ίδια ώρα, αργά τη νύχτα της Δευτέρας.

Μετά τις πέντε αποχωρήσεις θα ξεκινήσει ο ημιτελικός, που θα γίνει στην Αθήνα – όπως φυσικά και ο τελικός – και η διαδικασία για την συμμετοχή του κοινού θα αλλάξει και πάλι.

Η παραγωγή έκανε μία πολύ έξυπνη κίνηση: Έβαλε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο στη διαδικασία των προτιμήσεων και κυρίως ενέπλεξε δραστικά και εκτεταμένα τις μικρότερες ηλικίες, οι οποίες δεν είχαν εύκολα τη δυνατότητα να εκφραστούν αργά τα μεσάνυχτα – τα περισσότερα παιδιά πήγαιναν για ύπνο εκείνη την ώρα και περιορίζονταν στο να εκφράζουν τη στήριξή τους ή την αντιπάθειά τους σε παίκτες, μόνο με λόγια την επόμενη ημέρα! Με το τηλεφωνικό κέντρο για την ψηφοφορία ανοιχτό για ολόκληρη τη μέρα, ποιος ξέρει τι αυθόρμητες κλήσεις και αθώα sms εστάλησαν για να στηρίξουν τα τηλεοπτικά «ινδάλματα» της εποχής!

Η ψηφοφορία αυτή διαμορφώνει ένα νέο πλαίσιο για το ίδιο το παιχνίδι και τη σχέση του με το τηλεοπτικό κοινό, αλλά αναμένεται να επηρεάσει κατά τα φαινόμενα και τις στρατηγικές των παικτών. Όπως έδειξαν και τα δύο επεισόδια της Κυριακής και της Δευτέρας, όλοι οι παίκτες είναι «καυτοί»: Διατηρούν δηλαδή στο ακέραιο τη φιλοδοξία τους να φτάσουν μέχρι το τέλος, ακόμη και οι πιο αδύναμοι αγωνιστικά. Αδύναμοι σε θεωρητικό επίπεδο βέβαια, διότι όπως έδειξαν τα δύο τελευταία επεισόδια, όλα μπορούν να συμβούν στο στίβο – με λιγότερο πιθανό σενάριο όλων να βελτιωθεί ο Σπαλιάρας, βέβαια, μην περιμένουμε και θαύματα! Ακόμα και ο Μπο φαίνεται να είναι πιο δυνατός παίκτης από τον παρουσιαστή και μοντέλο, ενώ ο Χρανιώτης έδειξε ότι εάν το παιχνίδι έχει περίεργους στόχους, μπορεί να σαρώσει. Χθες έκανε τέσσερις νίκες και ήταν ο καθοριστικός παίκτης στη νίκη των Διάσημων επί των Μαχητών. Παραλίγο να χάσει και πάλι το μαγιό του, καθώς πανηγύρισε μέσα στα θάλασσα, αλλά οι συμβουλές της Ευρυδίκης τον συνέφεραν – θέαμα θα γινόταν πάλι ο ηθοποιός!

Η.. προεκλογική εκστρατεία των παικτών

Κανείς λοιπόν δεν παραιτείται, ούτε στέκεται αποκλειστικά στο αγωνιστικό κομμάτι. Όλοι προσπαθούν να εμφανίσουν μία πιο σύνθετη παρουσία και μία συνολικά καλή εικόνα για να κερδίσουν ψήφους. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι, κατά τις «ομιλίες» τους για την ψηφοφορία και ζητώντας τη στήριξη του κοινού στη διαδικασία που εξελισσόταν, είχαν να πουν τα καλύτερα για τον εαυτό τους – και κυρίως χωρίς να κοκκινίζουν! Τα 100 χιλιαρικάκια, που θα πάρει ο νικητής, είναι πολλά λεφτά για να αφήσουν ασυγκίνητο τον οποιοδήποτε παίκτη άντεξε τόση καρύδα και απλυσιά και έφτασε ως εδώ.

Ζητώντας δε την ψήφο του κόσμου, ξεπέρασαν σε αστεία επιχειρήματα και επαγγελματίες πολιτικούς. Και τα λεφτά να μην πάρουν δηλαδή, πολλοί από τους Survivor είναι έτοιμοι για πολιτική καριέρα – ξεπερνούν και Τσίπρα και Μητσοτάκη κάποιοι!

Ο Αγγελόπουλος, που λέγεται ότι είναι στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων του κοινού, χαρακτήρισε τον εαυτό του… «ήρεμο άνθρωπο», ενώ παραδέχθηκε ότι το μεγαλύτερο ελάττωμά του είναι η… «τελειομανία»! Έχει ενδιαφέρον ποιον θεωρεί «νευρικό» ο Σκιαθίτης, εάν πιστεύει ότι ο ίδιος είναι ο… Βούδας. Αλλά και ο Μάριος, που επίσης φέρεται να απολαμβάνει μεγάλη αποδοχή, δήλωσε «δοτικός» και όχι «μονοφαγάς» – απέφυγε όμως να πει ότι θα μοιραστεί και τα 100 χιλιάρικα του τελικού νικητή! Εκεί, θα έδειχνε ότι όντως έχει… «άντερα» και εννοεί αυτά που λέει!

Ο Χρανιώτης κατέβηκε στην εκλογική αρένα, λέγοντας ότι είναι… «διάφανος» και αναφερόταν σε κάτι… τρύπες, ενώ ο Μπο πλάσαρε το σύνθημα «σε όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε» – ο μοναδικός μη… λαϊκιστής και δημαγωγός ουσιαστικά!

Ο Αναγνωστόπουλος δήλωσε ότι με την εμπειρία στο Survivor σκέφτεται πλέον τη δυστυχία του κόσμου και είναι έτοιμος για φιλανθρωπική δράση – μόνο Μητέρα Τερέζα δεν το έπαιξε.

Ο Βασάλος σε μία έκρηξη… σεμνότητας και μετριοπάθειας ομολόγησε ότι δεν μπορεί να βρει αρνητικά στον εαυτό του – σωστά, θα το κάνουν τόσοι και τόσοι άλλοι. Παραδέχθηκε ότι αρχικά δεν ήταν κοινωνικός στο παιχνίδι και δεν έπαιρνε μέρος στις συζητήσεις – μήπως επειδή τού ήταν δύσκολο να καταλάβει τι συζητούσαν οι άλλοι;

Ο Σπαλιάρας έδωσε ρεσιτάλ – ως συνήθως, σε αυτά είναι μανούλα – για να κερδίσει τη συμπάθεια του κοινού και εμφάνισε τον εαυτό του πολύ ρομαντικό: Δήλωσε ότι, ενώ αρχικά ήταν νευρικός, λόγω έλλειψης φαγητού, στη συνέχεια βρήκε τον τρόπο να ηρεμεί, κοιτάζοντας τη θάλασσα!

Η Σάρα ζήτησε να την ψηφίσουν γιατί είναι «αληθινή» – ειδικά την Εσκενάζυ την πιστεύουμε -, ενώ η Ευρυδίκη το έπαιξε φιλοσοφημένη, λέγοντας ότι ναι μεν χάνει την υπομονή της και βγαίνει εκτός εαυτού, αλλά μετά κάθεται και σκέφτεται ότι δεν αξίζει τον κόπο και ηρεμεί. Να μην βγει στον τάκο για αποχώρηση μόνο, γιατί οι πληροφορίες την φέρνουν αρκετά χαμηλά στις προτιμήσεις του κοινού.

Με αυτά και με κείνα, όλοι οι παίκτες καθορίζουν την στρατηγική τους με βάση τις εκτιμήσεις τους για το πώς πήγε η ψηφοφορία. Είναι πιθανό για παράδειγμα η μυστική ψηφοφορία που γίνεται στο συμβούλιο ή η πρόταση από τον παίκτη που θα έχει ασυλία για το ποιος συμπαίκτης του θα είναι υποψήφιος να επηρεαστεί από το παραπάνω στοιχείο. Στόχος για παράδειγμα εκείνων που νιώθουν λιγότερο δυνατοί, είναι να βάλουν τους πιο ισχυρούς παίκτες να αλληλοεξοντωθούν! Και να ψηφίζουν με βάση αυτό και όχι με κριτήρια, που επικαλούνταν ως τώρα, όπως η αγωνιστική επίδοση ή η συμπεριφορά στην καλύβα. Αυτά, θα είναι απλώς η επίφαση τώρα. Λίγο προεκλογικό Τσίπρα να έχουν παρακολουθήσει ξέρουν πώς γίνεται η δουλειά, απ’ έξω κι ανακατωτά.

Όλοι οι παίκτες επικίνδυνοι και δυνατοί

Το χθεσινό επεισόδιο έδειξε ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο στο αθλητικό κομμάτι. Ούτε για την ισορροπία των ομάδων, ούτε για τις ατομικές αγωνιστικές επιδόσεις. Η παραγωγή έχει βρει τρόπο να τα μπερδεύει πολύ τα πράγματα και να κάνει εντελώς αμφίρροπες τις αναμετρήσεις. Όταν για παράδειγμα βάζει, όπως χθες και προχθές, έναν περίεργο στόχο στο τέλος του στίβου, όπου ο καθένας μπορεί να ευστοχεί, ή και χάνει τις βολές, μειώνει, εάν δεν εξουδετερώνει κιόλας το αθλητικό πλεονέκτημα που έχει η ομάδα των Μαχητών (πιο γρήγοροι και ευέλικτοι), ή κάποιοι παίκτες (χθες ο Μάριος έχασε από Χρανιώτη δύο φορές και ο Αγγελόπουλος από Αναγνωστόπουλο)!

Τρέχουν, τρέχουν σαν τον Βέγγο οι Μαχητές, φτάνουν πρώτοι στις βολές, όπου βαράνε στον αέρα μπαλωθιές, σαν να βρίσκονται σε κρητικό γάμο και μετά έρχονται με το πάσο τους οι Διάσημοι και κερδίζουν, πετυχαίνοντας το στόχο με μεγαλύτερη άνεση!

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Μπλε έφτασαν πρώτοι στις βολές σε 10 παιχνίδια και πήραν μόλις τα επτά – αντίστροφη ήταν η επίδοση των Διάσημων. Κρίμα στην πιλάλα, τα σκυψίματα και τις κωλοτούμπες που έκαναν για να προσπεράσουν τους άλλους.

Για να νικήσουν βέβαια οι Διάσημοι χθες (με 10-7 και για τρίτη συνεχόμενη φορά) χρειάστηκε να παίξουν οι Μαχητές με τον Σπαλιάρα και να θέσουν εκτός τον Βασάλο. Το επισήμανε μετά και ο Μάριος. Όμως το γεγονός ότι οι Κόκκινοι έχουν τρεις άνδρες και οι Μπλε τέσσερις, δίνει μάλλον τις περισσότερες φορές προβάδισμα στους πρώτους, αφού αναγκαστικά πρέπει να αγωνιστεί και ο Σπαλιάρας. Στους πέντε αγώνες ο ψηλός κέρδισε μόλις τον έναν χθες. Το αποτέλεσμα ήταν να πάει και να κάτσει στην παραλία για ώρα, προφανώς γιατί μόνο έτσι ηρεμεί, όπως έλεγε. Οι Μαχητές θα ηρεμήσουν αν πάει να κάτσει στο σαλόνι του σπιτιού του βέβαια, αλλά με τον Σπαλιάρα δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα.

Η διαφορά τους πάντως ήταν ακριβώς εκεί: ο Μάριος είχε 3 νίκες και 3 ήττες, ο Αναγνωστόπουλος το ίδιο, ενώ ο Σπαλιάρας μόλις μία νίκη και τέσσερις ήττες – τα πήγε σαν τη Γιουβέντους στον τελικό του τσάμπνιος λιγκ. «Γηραιά Κυρία» εκείνη, «γηραιός κύριος» αυτός, έδεσε το γλυκό.

Χθες έμειναν εκτός και τα κορίτσια, αφού η Σάρα ήταν τραυματίας και έτσι η Ευρυδίκη δεν μπορούσε να αγωνιστεί – κακώς, διότι με τον Σπαλιάρα θα έκανε ωραίο αγωνιστικό ζευγάρι για να μας διασκεδάσουν!

Το παιχνίδι των κρίκων

Χθες η νίκη κρίθηκε σαφώς στις ρίψεις κρίκων προς κάτι περιστρεφόμενους στόχους, στο τέλος της πίστας.

Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο για πολύ ώρα, παρότι οι Διάσημοι ξεκίνησαν με ένα 3-0. Ο Αγγελόπουλος νίκησε τον Μάριο, ο Χρανιώτης τον Αναγνωστόπουλο και έδειξε ότι έχει τον τρόπο του με τους κρίκους, ενώ ο Μπο καθάρισε τον Σπαλιάρα. Σε εκείνο το παιχνίδι ο ράπερ τράκαρε με το μέτωπο σε κάτι καραβόσκοινα και χρειάστηκε να μπει κανονικός γιατρός να τον περιποιηθεί. Νωρίτερα είχε προσπαθήσει ο Δρ Αγγελόπουλος να του δώσει οδηγίες, όπως «σήκωσε τα πόδια σου» (!!!) – γυναικολόγος έχει κάνει; – αλλά δεν είχε αποτέλεσμα. Ο Μπο συνέχισε πάντως.

Οι Μαχητές απάντησαν στα ίσα και ισοφάρισαν. Ο Αναγνωστόπουλος νίκησε τον Αγγελόπουλο, ο δε Μάριος τον ζαλισμένο Μπο. Σε εκείνο το παιχνίδι δοκιμάστηκαν τα νεύρα όλων, αφού και οι δύο ήταν εντελώς άστοχοι. Αν δούλευαν σε κάνα τσίρκο κάνοντας νούμερα με κρίκους, οι υπεύθυνοι θα τους πέταγαν στα θηρία, δεν υπήρχε περίπτωση να τη γλιτώσουν με τέτοια αδεξιότητα.

Μετά ήρθε η κορυφαία γκάφα από τον Αγγελόπουλο, ο οποίος βλέποντας στην αφετηρία Σπαλιάρα και Χρανιώτη φώναξε στο «ζντο», όχι το όνομα του συμπαίκτη του, αλλά εκείνο του παρουσιαστή! Αυτό λέγεται στην ψυχολογία «παραπραξία»: Νευροψυχική διαταραχή, κατά την οποία ο ασθενής κάνει άλλη πράξη από εκείνην που θέλει ή πιο απλά «άλλο σκέφτεται και άλλο λέει», επειδή κατά βάθος αυτό θέλει! Τον έχει μαγέψει ο Σπαλιάρας τον Ντάνο!

Πάντως ο Σπαλιάρας επικράτησε του Χρανιώτη!

Μετά βέβαια ο Αγγελόπουλος βρήκε απέναντί του τον Σπαλιάρα και τον απάλλαξε από το τρέξιμο. Πριν φτάσει στα μισά της πίστας ο παρουσιαστής, ο Ντάνος είχε ευστοχήσει!

Μετά ο Χρανιώτης «εκτέλεσε» και τον Μάριο, δίδοντας ανέλπιστα λύσεις στην ομάδα του. Στη συνέχεια μπήκαν τα… γκανιάν στην πίστα, ο Μπο με τον Σπαλιάρα! Όταν τρέχουν αυτοί οι δύο είναι σαν τις παρελάσεις των βετεράνων! Αν μία κούρσα Μάριου – Αγγελόπουλου μοιάζει με κανονική παρέλαση, όπου παρουσιάζονται όλα τα σύγχρονα όπλα, οι Μπο και Σπαλιάρας είναι σαν εκείνους τους παλιούς στρατιώτες στις εκδηλώσεις για την επέτειο από την απόβαση στη Νορμανδία! Ο μόνος τρόπος για να τρέξουν αυτοί οι δύο παίκτες γρήγορα, είναι να τους βάλει, με τη βοήθεια του μοντέρ, ο σκηνοθέτης μετά στη γρήγορη κίνηση.

Ο Χρανιώτης στη συνέχεια νίκησε και τον Αναγνωστόπουλο και εξηγούσε ότι είχε βρει μία κίνηση με τον κρίκο, τον οποίο κρατούσε σε όρθια θέση πριν τον πετάξει προς το στόχο. Αυτή την κίνηση την περιέγραφε ως… «καθετίλα» – αυτός κι ο Ντικ Φόσμπερι με την επαναστατική τεχνική του στο άλμα εις ύψος!

Ο Μάριος πήρε το αίμα του πίσω από τον Αγγελόπουλο και ο Αναγνωστόπουλος μείωσε ακόμη περισσότερο, νικώντας τον Μπο. Όμως ο Χρανιώτης νίκησε και πάλι τον Μάριο και ο Αγγελόπουλος τον Σπαλιάρα για να κάνουν το 9-6. Ο Σπαλιάρας κακώς ξεκίνησε τον αγώνα σε εκείνο το σημείο. Δεν γίνεται, μικροί μεγάλοι στο καφενείο, θα έπρεπε να του απαγορεύσουν τις αναμετρήσεις με τον Αγγελόπουλο, τον χαλάνε άσχημα – ήταν η στιγμή που απελπισμένος πήγε και άραξε στη θάλασσα, ατενίζοντας το κενό. Ο Μάριος κέρδισε εύκολα τον Μπο, που είχε κουραστεί να κόβει βόλτες άσκοπα όλη μέρα, αλλά μετά ο Αγγελόπουλος έβαλε τα μεγάλα μέσα: Έκανε το σταυρό του και νίκησε τον εξουθενωμένο Αναγνωστόπουλο, βάζοντας τέλος στο μαρτύριο των Μαχητών. Αργότερα ο Αγγελόπουλος έδωσε συνέχεια στη θρησκευτική παράσταση, λέγοντας στον έκπληκτο Τανιμανίδη ότι το Survivor είναι «ευλογία» από ψηλά και κοιτούσε τον… ουρανό! Αυτά δεν τα λέει ούτε ο Σάκης, που άνοιξε η τύχη του και εκτοξεύτηκε η καριέρα του με το παιχνίδι! Αν ψήφισαν χθες τα μοναστήρια, ο Ντάνος χτυπάει αυτοδυναμία.

Μαθήματα ελληνικών, σαρκασμοί και ο γυμνιστής Σπαλιάρας

Το έπαθλο του χθεσινού αγώνα ήταν… μουστάρδα, όχι σκέτη βέβαια, αλλά σε κάτι κρεατικά, που οι Διάσημοι τα έφαγαν πάνω σε γιοτ και μετά επιδόθηκαν σε θαλάσσια σπορ.

Εν τη απουσία τους ο Σπαλιάρας ξεσάλωσε στην παραλία τους, ίσως και για… συμβολικούς λόγους. Σύμφωνα με την μαρτυρία του αποσβολωμένου Αναγνωστόπουλου, ο παρουσιαστής επέλεξε αυτή τη φορά να κάνει γυμνισμό, όχι μακριά, όπως επιλέγει άλλες φορές, αλλά στην περιοχή όπου κινούνται οι αντίπαλοι παίκτες. Σαν τον σκύλο που για λόγους κυριαρχίας, μόλις εντοπίζει τη μυρωδιά άλλου, φροντίζει να αφήσει το δικό του σημάδι, έτσι κι ο Σπαλιάρας φάνηκε να θέλει μετά από τρεις ήττες από τους Διάσημους, να τους… μαγαρίσει την παραλία! Βέβαια όλα αυτά έγιναν αντιληπτά από τους συμπαίκτες του και όπως ομολόγησε ο Μισθοφόρος… «είδαμε την φεγγαράδα του…»!

https://www.youtube.com/watch?v=br7JFMIoOzA

Στον απόηχο του παιχνιδιού έκαναν εντύπωση οι διαχυτικότητες ανάμεσα σε Μπο και Ευρυδίκη, η πολύ θερμή αγκαλιά Αγγελόπουλου – Χρανιώτη και τα μαθήματα ελληνικών από Αναγνωστόπουλο και Βασάλο, κάπως σαν «εκπαιδευτική τηλεόραση»! Ο Μισθοφόρος έλεγε για «εμφανή σημείο», ο δε Βασάλος ανακάλυπτε τη λέξη «αποχωράω». Πάντως ο νεαρός μπόντι μπίλντερ Κωνσταντίνος έδειξε ότι διαθέτει αυτοσαρκαστική διάθεση. «Διαπρέψαμε και σήμερα…» σχολίαζε μετά την ήττα!

Στο αποψινό επεισόδιο το έπαθλο είναι η επικοινωνία, όμως πιθανότατα οι νικητές θα περιδρομιάσουν και πάλι, αφού εσχάτως η παραγωγή έχει βαλθεί να τους βάλει ξανά όσα κιλά έχασαν τους προηγούμενους μήνες.

https://www.youtube.com/watch?v=gYjpyvsh49k

Πηγή: protothema

Όλη η επικαιρότητα