Media Ψυχαγωγία

Survivor: Έξαλλοι οι Μαχητές από την επιλογή του παιχνιδιού, που έφερε εξευτελιστική ήττα

Ακούστε το άρθρο

Μόνο στο… ντούκου δεν πέρασαν στο Survivor οι Μαχητές τον διασυρμό που υπέστησαν από τους Διάσημους, στον πιο κρίσιμο αγώνα, από τη μέρα που συγκατοίκησαν στην ίδια παραλία.

Περίμεναν πώς και πώς τον αγώνα της ασυλίας, έχοντας έως τώρα δύο νίκες και μία ήττα στις τρεις αναμετρήσεις, μετά την ένωση των δύο ομάδων και θεωρούσαν ότι βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση: ήταν χορτασμένοι και σε καλή ψυχολογία, ενώ διάθεταν και περισσότερες επιλογές, αφού έχουν την πολυτέλεια να ξεκουράζουν έναν παίκτη, αφού διαθέτουν επτά έναντι έξι των Διάσημων.

Όταν όμως είδαν τον στίβο του αγώνα, που είχε επιλεγεί, κατάλαβαν σχεδόν αμέσως οι περισσότεροι και οι υπόλοιποι στη διάρκεια της αναμέτρησης, ότι ήταν περίπου… «κομμένος και ραμμένος» για να νικήσουν οι Διάσημοι. Ο λόγος; Μα για να προκύψει αριθμητική ισορροπία στις δύο ομάδες με έξι εναντίον έξι παικτών. Εάν κέρδιζαν χθες οι Μαχητές, τότε οι Διάσημοι θα έμεναν πέντε εναντίον επτά και αυτό θα προκαλούσε προβλήματα στην ανταγωνιστικότητα των δύο ομάδων και άρα και στο ενδιαφέρον του παιχνιδιού.

Ο αγώνας που έκρινε την ασυλία πήγαινε γάντι με τις (λιγοστές, έτσι κι αλλιώς) δυνατότητες των Διάσημων. Απαιτούσε πρωτίστως δύναμη και σχεδόν τίποτε άλλο. Ίσως και λίγο μυαλό, ώστε να καταλαβαίνει κανείς πώς πρέπει να βάλει σωστά όλη τη δύναμη τους σώματός του, στη δοκό της ώθησης και όχι μόνο τα χέρια του, όπως έκανε ανεξήγητα ο Χρανιώτης, που έδινε την εντύπωση ότι περισσότερο κρεμόταν παρά έσπρωχνε!

Για την ακρίβεια το αγώνισμα απαιτούσε ωμή, ζωώδη δύναμη, την οποία διέθεταν αρκετά οι Διάσημοι με παίκτες, πέραν των δύο ισχυρών χαρτιών τους (του Αγγελόπουλου και της Ευρυδίκης δηλαδή). Ο Κοκκινάκης, ως διεθνής πολίστας, αλλά και ο Μπο, που έχει σωματικό εκτόπισμα ήταν εξ ορισμού σε πλεονεκτική θέση. Θα ήταν και ο απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Χρανιώτης, αν δεν έκανε αυτά τα περίεργα ακροβατικά, νομίζοντας ότι έσπρωχνε το δοκάρι.

Παιχνίδι συγκεκριμένων απαιτήσεων

Το αγώνισμα δεν απαιτούσε ούτε ταχύτητα, ούτε δεξιοτεχνία, ούτε ισορροπία, ούτε ευστοχία, ούτε καν τύχη. Στοιχεία που διαθέτουν οι Μαχητές, αλλά και κάνουν έναν αγώνα πιο απρόβλεπτο. Ο χθεσινός αγώνας περιόριζε το ρόλο της τύχης.
Οι Μαχητές έχουν παίκτες ντελικάτους, αεικίνητους, ταχείς και εύστοχους. Αλλά από δύναμη είναι για την κατηγορία «μύγας», όπως έλεγαν παλιά στην πάλη. Ο Τσάνγκ, ο Αναγνωστόπουλος και η Ελισάβετ είναι από τη φύση τους λεπτεπίλεπτοι. Φτερά στον άνεμο. Ο δε Σπαλιάρας είναι μάλλον «τεχνίτης», παρά «ταύρος». Τον πήραν παραμάζωμα ο Κοκκινάκης και ο Αγγελόπουλος.

Μάλιστα το γεγονός ότι το μισό παιχνίδι – έως τις πέντε νίκες – παίχτηκε ένας εναντίον ενός και στη συνέχεια πήγαν δύο εναντίον δύο, ευνόησε την ομάδα με τις περισσότερες επιλογές. Κι αυτή ήταν εξ αρχής και εξ ορισμού η ομάδα των Διάσημων.

Το τελικό σκορ είναι ενδεικτικό: 10-1 υπέρ των Διάσημων. Σημειώθηκαν δε και τρεις ισοπαλίες, καθώς οι κανόνες προέβλεπαν ότι εάν δεν υπήρχε νικητής μέσα σε τρία λεπτά, τότε το ματς έληγε χωρίς βαθμό. Διαφορετικά θα τους κοιτάγαμε ακόμη να σπρώχνουν.

Τη μοναδική νίκη τους οι Μαχητές την έκαναν με τη Σάρα σε βάρος (ποιας άλλης;) της Λάουρας! Η οποία Λάουρα έχει αστείρευτη ικανότητα στο να εφευρίσκει δικαιολογίες για τις ήττες της. Χθες την πονούσε η μέση! Αύριο μπορεί να είναι ο ανάδρομος Ερμής και μεθαύριο ποιος ξέρει.

Δυσφορία για την παραγωγή

Ο εξευτελισμός δεν πέρασε έτσι όμως από τους Μαχητές. Πληροφορίες λένε ότι τουλάχιστον κάποιοι παίκτες θεώρησαν περίπου προεπιλεγμένη την έκβαση του χθεσινού αγώνα, ώστε να προκύψει η αριθμητική ισορροπία των ομάδων. Και ότι ήταν τόσο καταφανής η υπεροχή των Διάσημων σε αυτό το αγώνισμα, που προκαλεί απορίες γιατί επιλέχθηκε σε μία κρίσιμη αναμέτρηση, όπως είναι η ασυλία.

Θα έλεγε κανείς έξω από το παιχνίδι, ότι αντίστοιχη επιλογή ήταν του Κύζα στο ματς του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στο κύπελλο, προκειμένου, με τα σφυρίγματά του, να νικήσει ο πρώτος και να αποκλειστούν οι Πράσινοι – όπερ και εγένετο! Για τέτοιο «σφάξιμο» μιλάμε…

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Μαχητές δεν έκρυβαν τη δυσαρέσκειά τους για την επιλογή του παιχνιδιού και αμέσως μετά την ήττα έδειξαν απροθυμία να δώσουν τις προσωπικές συνεντεύξεις που μπαίνουν εμβόλιμες στη ροή του επεισοδίου. Μάλιστα, παρότι το ενδιαφέρον ήταν τι γίνεται στην καλύβα των Μαχητών προβλήθηκαν περισσότερες δηλώσεις των Διάσημων – κυρίως λόγια χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Από τους Μπλε μίλησαν μόνο 3 στους 7. Οι Μάριος, Βασάλος και Σάρα, που γενικώς είχαν και το λιγότερο άγχος για την διαδικασία της αποχώρησης – και δικαιώθηκαν από την εξέλιξη των πραγμάτων. Την άλλη μέρα, μετά το αγώνισμα της προσωπικής ασυλίας, μίλησαν σχεδόν όλοι, αλλά η πρώτη αντίδραση ήταν εμφανής.

Ο Βασάλος σε μία αποστροφή των λεγομένων του, έδειξε εμμέσως να επισημαίνει το γεγονός της επιλογής αυτού του παιχνιδιού, χωρίς όμως άλλα σχόλια!

Δύναμη

Σε αυτά καθαυτά τα θέματα του αγώνα, αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν συντριπτική η επικράτηση των Διάσημων. Οι αντίπαλοι έσπρωχναν ένα περιστρεφόμενο δοκάρι, καθένας από την από μία άκρη, με στόχο να το φτάσουν σε ένα σημείο, που ήταν τοποθετημένος ένας κουβάς με νερό και να τον ρίξουν κάτω. Οι Μαχητές πήγαν σχεδόν όλοι στον… κουβά, που λένε και στο στοίχημα.

Ο Αγγελόπουλος ήταν θηρίο, η Ευρυδίκη πήρε παραμάζωμα τις αντιπάλους της, ενώ ο Κοκκινάκης έδειξε ότι τουλάχιστον σε αυτό τον τομέα έχει δυνατότητες – παζλ και ισορροπία μην του βάλεις!

Ο Μπό έδειξε ότι δεν πήγε χαμένο το φαΐ που έχουν φάει από μικρός και ήταν σαν τον Σουγκλάκο. Πειστικός.

Από την άλλη ο Σπαλιάρας είχε την ιδέα να φωνάζουν οι παίκτες της ομάδας του, μπας και βγάλουν περισσότερη δύναμη ή φοβηθεί η δοκός και πάρουν κάνα μέτρο. Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής ήταν να φωνάζουν όσο μπορούσαν οι Βασάλος και Ελισάβετ, προκαλώντας και θυμηδία εκτός του οίκτου.

Η κορυφαία στιγμή ήταν μακρά το ύπουλο τρολάρισμα που έκανε ο Σάκης Τανιμανίδης στους Μαχητές, όταν τους έδωσε συγχαρητήρια για την προσπάθεια! Είναι απορίας άξιον που το είπε χωρίς να γελάσει…

Πηγή: protothema.gr 

Όλη η επικαιρότητα