Ψυχαγωγία

Survivor: Ο μάνατζερ ράγκμπι στα σχολεία και ο Τσανγκ στα ΙΕΚ

Ακούστε το άρθρο

Τα πάρτυ που οργανώνονται στα σχολεία έχουν θέμα «Survivor», τα παιχνίδια στα προαύλια βασίζονται στον ανταγωνισμό «Μπλε» και «Κόκκινων», οι καλές πράξεις των παιδιών στο παιχνίδι ανταμείβονται με έπαθλα όπως πίτσες και παγωτά από τους γονείς τους. Αυτό όμως που είναι πρωτοφανές είναι το πόσο γρήγορα και σε πόσο μεγάλο βαθμό εκμεταλλεύονται τη δημοσιότητά τους στο παιχνίδι οι παίκτες που αποχώρησαν και βρίσκονται στην Ελλάδα. Εμφανίσεις επί πληρωμή σε μπαρ, προσκλήσεις σε εκπομπές, εξώφυλλα και συνεντεύξεις, post στα κοινωνικά δίκτυα με αμοιβή, ομιλίες σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, εμφανίσεις σε εκδηλώσεις και διοργάνωση camp με θεματική βασισμένη στο περιεχόμενο του «Survivor»

H επίμαχη αφίσα που διαφήμιζε τη συμμετοχή του Πάνου Αργιανίδη και της Ελένης Δάρρα στην τελετή λήξης του σχολικού έτους στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας Πατρών 

Μέχρι και θέμα στην έκθεση!

Φυσικά το κοινωνικό φαινόμενο τέθηκε και ως θέμα έκθεσης σε μαθητές σε σχολείο της Κρήτης, με στόχο να αναδειχθούν από τα παιδιά οι κοινωνικές προεκτάσεις του. Αναμενόμενο φυσικά να σημειωθούν και πάλι αντιδράσεις κυρίως από γονείς, οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε αυτή την επιλογή των καθηγητών.

Πρόσφατα δημιουργήθηκε μεγάλη αναστάτωση όταν έγινε γνωστό ότι δύο πρώην παίκτες, ο Πάνος Αργιανίδης και η Ελένη Δάρρα, είχαν προσκληθεί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας Πατρών για να συμμετάσχουν στην τελετή λήξης του σχολικού έτους. Ο μάνατζερ ράγκμπι πόσταρε μία αφίσα που διαφήμιζε το event το οποίο είχε διοργανώσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. Αυτό που ακολούθησε ήταν απερίγραπτο. Σφοδρές επιθέσεις από τα social media και έντονη κριτική όχι μόνο από τους χρήστες, αλλά και από μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και απλούς πολίτες. Η αντίδραση των δασκάλων του σχολείου ήταν έντονη, τόσο μάλιστα που οδήγησε στην ακύρωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης, η οποία συνοδεύτηκε και από μια έντονη ανακοίνωση: «Επειδή πολλοί συμπολίτες μας, επώνυμοι και ανώνυμοι, σχετικοί και άσχετοι με τον χώρο της δημοσιογραφίας και της εκπαίδευσης, έχουν εξαπολύσει τα πυρά τους εναντίον των δασκάλων και της Διεύθυνσης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παραλίας, με αφορμή την απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων να διεξαγάγει εν είδει τελετής λήξης Survival Camp στον προαύλιο χώρο του σχολείου, ερχόμαστε να διευκρινίσουμε πως ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παραλίας είναι ομόφωνα αντίθετος τόσο ως προς το είδος της “τελετής” όσο και ως προς τον χώρο που θα διεξαχθεί».

Η παραχώρηση του σχολικού χώρου έγινε κατόπιν αίτησης που υπέβαλε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας, η οποία αναφερόταν σε τελετή λήξης και όχι στη διοργάνωση Survival Camp. Ο Σύλλογος Διδασκόντων, προς μεγάλη του έκπληξη, ενημερώθηκε για το περιεχόμενο της δράσης από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης…

Το «ΘΕΜΑ» επικοινώνησε με τον Πάνο Αργιανίδη, ο οποίος σχολιάζοντας όσα συνέβησαν επιβεβαίωσε μεν τη ματαίωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης, ωστόσο αποκάλυψε ότι γίνονται ενέργειες από την πλευρά του Συλλόγου Γονέων να πραγματοποιηθεί το event σε άλλο χώρο και σε άλλη ημερομηνία καθώς «τα παιδιά στενοχωρήθηκαν που δεν θα γινόταν. Δεν θα πληρωνόμασταν γι’ αυτό, απλά δεχτήκαμε να πάρουμε μέρος για να παίξουμε με τα παιδιά.

Κατανοώ ότι όλη αυτή η φήμη από το “Survivor” είναι κάτι το εφήμερο, όμως δεν θα κάναμε το ριάλιτι στην αυλή του σχολείου, αλλά θα τους δείχναμε κάτι που έχει σχέση με τον αθλητισμό».
Παράλληλα ο μάνατζερ ράγκμπι επιβεβαίωσε τα όσα ακούγονται για βροχή προτάσεων που δέχονται οι παίκτες μόλις επιστρέφουν στα πάτρια εδάφη, δίνοντας και την είδηση ότι έχει συμφωνήσει με τη φιλανθρωπική οργάνωση «Make a Wish» να εμφανιστεί στο Adventure Park στις 15 Ιουνίου, στην εκδήλωση που θα γίνει και για την οποία μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 2.500.000 παιδιά, σύμφωνα με τα λεγόμενά του.

Ο μάνατζερ ράγκμπι πόσταρε το event το οποίο είχε διοργανώσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, αλλά αντέδρασε ομόφωνα ο Σύλλογος Διδασκόντων 

Η πίκρα της Ελένης

Η Ελένη Δάρρα περιορίστηκε σε μία απάντηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook, στην οποία, μεταξύ άλλων, είπε: «Προς απάντηση όλων των “καλοπροαίρετων” με αφορμή τον πρόσφατο ξεσηκωμό τους… Θα ήθελα να τοποθετηθώ εφόσον θίγεται η προσωπικότητά μου. Πρόσφατα δέχτηκα ένα τηλεφώνημα όπου μου ζήτησαν να παρευρεθώ σε σχολική γιορτή ως (γυμνάστρια-παιδαγωγός, φοιτήτρια, πρώην αθλήτρια, μητέρα, κάτοικος της περιοχής και πρώην παίκτρια ενός τηλεοπτικού παιχνιδιού ιδιαίτερα προσφιλές στα παιδιά)… Τα καθήκοντά μου ήταν να δώσω χαρά στα παιδιά, να τα συμβουλεύσω για κινδύνους που ενέχει ο φανατισμός με το συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά και οι κίνδυνοι του Διαδικτύου με βάση προσωπικές μου εμπειρίες. Τέλος, να εκμεταλλευθούμε την προσωρινή αυτή δημοσιότητα για να κατευθύνουμε τα παιδιά στον αθλητισμό… Αξίζει να αναφέρω πως για να διαθέσω τον πολύτιμο χρόνο μου δεν υπήρχε ΚΑΜΙΑ χρηματική αμοιβή. Ως Ελένη έχω παρευρεθεί σε αρκετά παιδικά πάρτυ μόνο και μόνο για να χαρούν τα παιδιά… Οσον αφορά το πρακτικό κομμάτι όταν κάποιος δέχεται μια πρόσκληση θεωρεί ως δεδομένο ότι δεν υπάρχουν κολλήματα… τα ενδοσχολικά προβλήματα και γενικότερα η απαράδεκτη εικόνα της παιδείας δεν οφείλεται σε μια εκδήλωση που θα έδινε χαρά στα παιδιά… Η τεράστια ανταπόκριση του προγράμματος είναι γεγονός, είναι στο χέρι του καθενός από εμάς να το εκμεταλλευτεί για καλό. Η δική μου θέση έχει καταγραφεί καιρό πριν σε μια πολύ ιδιαίτερη συνέντευξη και θα συμπληρώσει τις όποιες απορίες. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Είναι θλιβερό να θες να προσφέρεις ανιδιοτελώς και να δέχεσαι απρόκλητη επίθεση…».

Guest με το αζημίωτο

Ωστόσο, υπάρχουν και αυτοί που δεν ιδρώνει το αυτί τους. Για παράδειγμα, πληροφορίες θέλουν κάποιους να παίρνουν 500 ευρώ για κάθε post στο οποίο θα φορούν συγκεκριμένες φίρμες ρούχων. Τα 800 με 1.000 ευρώ φτάνουν οι αμοιβές για μία επίσκεψη σε βραδινά μαγαζιά, ενώ η διδασκαλία σε camp αγγίζει ακόμη και τις 4.000 ευρώ μηνιαίως.

Κι ακόμη δεν έχει επιστρέψει το βαρύ πυροβολικό του παιχνιδιού, το οποίο όχι μόνο δεν θα περιοριστεί σε αναρτήσεις και guest star εμφανίσεις, αλλά, όπως ακούγεται, κάποιοι θα αναλάβουν εκπομπές και κάποιοι άλλοι τηλεοπτικά σποτ με πολύ υψηλές αμοιβές. Να υποθέσουμε φυσικά ότι όλα αυτά τα ποσά που εισπράττονται έχουν και τις αποδείξεις παροχής υπηρεσιών να τις συνοδεύουν όπως θα έπρεπε.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση δημοφιλούς παίκτη που έχει αποχωρήσει, ο οποίος ανεβάζει στο Instagram φωτογραφίες του όπου φοράει μπλούζες συγκεκριμένης μάρκας, όπως άλλωστε και αθλητικά παπούτσια της ίδιας φίρμας. Για κάθε φωτογραφία που ανεβάζει φέρεται να λαμβάνει από την εταιρεία το ποσό των 500 ευρώ! Αν η εταιρεία τού ζητήσει να ποστάρει και δεύτερη φωτογραφία προκειμένου να προμοτάρει ένα άλλο προϊόν της, αμέσως προστίθενται στον τραπεζικό του λογαριασμό 500 ευρώ. Ενας άλλος παίκτης εξίσου δημοφιλής εμφανίζεται στα social media με laptop συγκεκριμένης μάρκας, η οποία αναφέρεται στα σχόλια που συνοδεύουν τη φωτογραφία. Ενα ακόμα παράδειγμα αφορά μια άλλη πρώην παίκτρια, η οποία δέχτηκε πρόσφατα πρόταση για να παραστεί σε πάρτυ γνωστού κλαμπ διασκέδασης της Αθήνας. Η εν λόγω παίκτρια συμφώνησε να πάρει 800 ευρώ χωρίς απόδειξη και προκαταβολικά προκειμένου να παραστεί στο πάρτυ για περίπου δυο ώρες με την υποχρέωση να φωτογραφηθεί και να μοιράσει αυτόγραφα στους θαυμαστές της.

Επίσης, αξίζει να αναφερθεί η συμφωνία που έκλεισε πρόσφατα ένας άλλος πρώην παίκτης του «Survivor» με γνωστό camp της Χαλκιδικής προκειμένου να εκπαιδεύσει νεαρούς μαθητές σε τεχνικές επιβίωσης. Για αυτή τη συνεργασία θα λάβει ως αμοιβή το ποσό των 4.000 ευρώ τον μήνα για σύνολο τριών μηνών, ήτοι 12.000 ευρώ καθαρά στην τσέπη του.

Και ο Ορέστης Τσανγκ σε εκπαιδευτικό πάνελ του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης 

Πηγή: protothema.gr 

Όλη η επικαιρότητα