Media Ψυχαγωγία

Survivor: Τρελά πράγματα στον Άγιο Δομίνικο – O Nτάνος καθάρισε το ματς

Ακούστε το άρθρο

Η μία είδηση από το χθεσινό επεισόδιο του Survivor είναι ότι οι Διάσημοι επέστρεψαν στις νίκες, μετά σερί τριών ηττών και τονώθηκαν ψυχολογικά – πέρα από τη βόλτα στην κοσμική Πούντα Κάνα και την πτήση με αερόστατο. Η δεύτερη είδηση, που έκανε τους τηλεθεατές… αερόστατο, ήταν η επιχείρηση να ενισχυθεί το προφίλ της Ευρυδίκης και να εμπεδωθεί πάση θυσία η εικόνα ότι πρόκειται για πολύ δυνατή παίκτρια που βοηθά την ομάδα της – ακόμα κι όταν την κάνουν σάκο του μποξ.

Είναι αλήθεια ότι η Ευρυδίκη έχει μία δυναμική παρουσία στον αγωνιστικό χώρο του Survivor, αν και στα υπόλοιπα θέματα της συμβίωσης έχει δεχθεί σφοδρή κριτική, κυρίως γιατί έδωσε την εντύπωση από τον καιρό που ήταν στην κλίκα του Χανταμπάκη (ή ο Χανταμπάκης ήταν στην κλίκα της;) ότι επιδίδονταν σε συνωμοσίες και μηχανορραφίες στο παρασκήνιο! Τελευταία όμως δεν έχει τόσο καλές επιδόσεις ούτε στον στίβο. Στο προχθεσινό επεισόδιο η Σάρα την κέρδισε με επιμέρους σκορ 3-2. Ήταν ο αγώνας που κέρδισαν οι Μαχητές με 10-7.

Στον χθεσινό αγώνα, ενώ ξεκίνησε με δύο νίκες επί της Σάρας, στη συνέχεια κλάταρε εντυπωσιακά και έχασε τα επόμενα τρία παιχνίδια, με αποτέλεσμα να έχει αρνητικό πρόσημο, παρότι η ομάδα της κέρδισε τελικά με 10-7. Κι όμως. Η ίδια δήλωνε αμέσως μετά ότι «ήμουν σε καλή μέρα και έτσι καταφέραμε να κερδίσουμε»!!! Το χειρότερο; Ότι τον ισχυρισμό της τον ασπάστηκε ο Σάκης Τανιμανίδης και της αναγνώρισε με τη σειρά του ότι «είχε καλή απόδοση»! Ή ο Σάκης πήρε έναν υπνάκο (εκτός κι αν έλυνε Sudoku) εκείνη την ώρα και δεν έβλεπε τι γινόταν στο στίβο του Survivor, ή βάλθηκε κι αυτός να μας δουλεύει, μήπως και τσιμπήσει κανείς και βελτιώσει την άποψή του για την Βαλαβάνη – δεν εξηγείται αλλιώς.

Η χθεσινή νίκη των Διάσημων ήταν έργο πρώτα και κύρια του Αγγελόπουλου, που έδειξε να επιστρέφει στις θεαματικές εμφανίσεις του. Όπως καθάρισε προχθές ο Βασάλος για τους Μπλε, έτσι χθες ήταν η σειρά του Ντάνου να πετύχει πέντε νίκες σε έξι ματς που έδωσε και να οδηγήσει τους Διάσημους στην επικράτηση. Αυτή τη φορά βοήθησε και ο Χρανιώτης, ο οποίος παρότι ήταν και πάλι κωμωδία στις διαδρομές, κατάφερε να βρει συνταγή με τις βολές (ακόντιο κι έτσι) και να προσθέσει τρεις νίκες στο σακούλι της ομάδας του – είχε και τρεις ήττες βέβαια, αλλά δεν είχε αρνητικό ισοζύγιο, όπως η Ευρυδίκη!

Το περίεργο είναι πως δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος να αναδείξει το επίτευγμα του Αγγελόπουλου, όπως έκαναν με τον Βασάλο οι συμπαίκτες του προχθές. Ο Ντάνος μπορεί να έχει τα μύρια στραβά (από νεύρα και καταδικαστέες συμπεριφορές, έως επίκληση του Θείου σε βαθμό ύβρεως), αλλά τουλάχιστον στα αγωνιστικά είναι κολοσσός σε σχέση με το… Κάτω Παρτάλι, που έχει για συμπαίκτες.

Κι όμως, ούτε καν ο Χρανιώτης δεν το ανέδειξε – εκτός κι αν δεν το έδειξαν οι κάμερες. Η δε Ευρυδίκη συνέχιζε να κάνει το κουνέλι για ώρες μετά κι αφού είχαν πάει στην παραλία τους. «Δεν το καθάρισα εγώ, το καθάρισες εσύ, αυτό πάει να πει ομάδα» είπε κάποια στιγμή στον Ντάνο. Ναι, βέβαια. Ομάδα είναι να τρέχουν όλοι, να καθαρίζει ο Αγγελόπουλος και μετά να του κλέβουν τη δόξα ή έστω να υποβαθμίζουν την καθοριστική συμβολή του.

Η Ευρυδίκη έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό να συμπεριφέρεται προσεκτικά και «γλυκά», μπας και βελτιώσει την δημοτικότητά της. Εντυπωσιακά αποτελέσματα δεν έχει, ωστόσο κατάφερε να βάλει από κάτω στην λίστα, που προέκυψε από την 24ωρη ψηφοφορία, τον Χρανιώτη τη δικής της ομάδας (είχε βάλει και τον Μπο, σημειωτέον), καθώς και τη Σάρα από τους Μαχητές, για την περίπτωση που ενωθούν οι δύο ομάδες και αρχίζουν τα ατομικά αθλήματα. Υπό προϋποθέσεις δηλαδή, μπορεί εκείνη η λίστα να την πάει στα ημιτελικά και να φρίξει ο κόσμος όλος. Γι’ αυτό και προσπαθεί να διατηρήσει το προφίλ της πολύ δυνατής παίκτριας, ακόμα κι όταν η Σάρα την κάνει όπως έκανε ο Παναθηναϊκός τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ – μην πούμε λεπτομέρειες και μας πιάσει η λογοκρισία!

Πάντως για να επιστρέψουμε στην απόδοση του Σκιαθίτη, ο Ντάνος ήταν τρελαμένος χθες και ήθελε τη νίκη οπωσδήποτε. Μετά την επιτυχία παραληρούσε, λέγοντας κάτι «δεν θέλω να κερδίσω άλλο έπαθλο, μου αρκεί το σημερινό» και τέτοια. Στη διάρκεια του αγώνα, πήγαινε σαν να του είχαν βάλει νέφτι. Κάποια στιγμή μάλιστα έκανε ένα ριψοκίνδυνο άλμα πάνω από κάτι σχοινιά για να κερδίσει χρόνο κι έπεσε άτσαλο σε μία λακούβα με νερό! Οι συμπαίκτες του τρόμαξαν και μάλιστα ο Χρανιώτης αναφώνησε «τι κάνει ο μαλ…ας»! Τελικά δεν υπήρξε ατύχημα κι όλοι ηρέμησαν.

Απογοήτευση ο Μάριος

Η τρίτη είδηση από το χθεσινό αγώνισμα ήταν η καθίζηση του Μάριου. Δεν μας έχει συνηθίσει ο Κύπριος σε κακές εμφανίσεις. Ακόμα και στις μέτριες μέρες του είναι θετικός για την ομάδα του. Χθες όμως διασύρθηκε. Είχε πέντε ήττες και κατάφερε μόνο μία φορά τον Χρανιώτη, από τον οποίο πάντως έχασε δύο αγώνες. Ο Αγγελόπουλος τον είχε για κολατσιό (3-0 το επιμέρους σκορ). Ουσιαστικά ήταν εκείνος που στάθηκε μοιραίος για την ομάδα του. Ο Αναγνωστόπουλος είχε 3 νίκες και 3 ήττες, η δε Σάρα 3 νίκες και 2 ήττες. Κι επειδή δεν είχε τα άντερα να παραδεχθεί ότι ήταν κακός, θυμήθηκε μετά τον αγώνα ότι είχε έναν τραυματισμό στο πέλμα του αριστερού του ποδιού από την προηγούμενη αναμέτρηση! Μα, αν ήταν έτσι, τότε θα έπρεπε να δηλώσει ότι δεν παίζει στον χθεσινό αγώνα και να δώσει τη θέση του στον αφιονισμένο Βασάλο, που ήθελε να παίξει σαν τρελός – έριξε μετά και κάποια καρφιά για τις αποφάσεις της ομάδας του, σχετικά με το ποιοι επιλέχθηκαν! Ακόμα κι ο Σπαλιάρας μπορεί αν ήταν καλύτερος!

Πάντως ο Μάριος ήταν ήρεμος καθ’ όλη τη διάρκεια και αμέσως μετά τον αγώνα, παρότι τον κάνανε ρόμπα ξεκούμπωτη όσοι τον έβρισκαν απέναντί τους.

Εκείνος που δεν άντεχε τις ήττες του και τελικά την απώλεια του αγώνα, ήταν ο Αναγνωστόπουλος. Ο Μισθοφόρος «ντύθηκε» Βασάλος, Χρανιώτης και Σπαλιάρας μαζί, που δεν χωνεύουν με τίποτα να χάνουν και έσπαγε ό,τι έβρισκε μπροστά του, πέταγε ακόντια με κίνδυνο να βγάλει κανενός το μάτι και χανόταν για ώρα στη διπλανή ζούγκλα μπας και ηρεμήσει.

Δεν είναι και λίγο να βλέπεις την ομάδα σου με τον Σπαλιάρα μέσα να κερδίζει και όταν παίζεις εσύ να χάνει! Αυτό θέλει πολύ φιλοσοφία για τη ζωή για να το αντέξεις – ή έστω πολλά λεξοτανίλ μαζί!

Επικίνδυνο πράγμα το αγώνισμα με το ακόντιο

Ο στίβος έκρυβε πολλές δυσκολίες στο χθεσινό επεισόδιο. Απαιτούσε αθλητικά κορμιά, αφού ήθελε τρεξίματα, άλματα, περάσματα. Είχε μέχρι και παζλ, αλλά δεν απαιτούσε και πτυχίο από το Χάρβαρντ! Η έκπληξη ήταν στο τέλος με τις βολές. Αυτή τη φορά οι παίκτες έπρεπε να ρίξουν… ακόντιο. Τίποτα δύσκολο δηλαδή, αλλά πολλοί αιφνιδιάστηκαν. Έπρεπε να το περάσουν μέσα από δύο μεγάλα δαχτυλίδια σημαδεύοντας έναν τοίχο. Δεν ήταν απαραίτητο να το καρφώσουν στον τοίχο, αρκούσε και μόνο η μύτη του ακοντίου να περάσει μέσα από τα δύο δαχτυλίδια.

Οι περισσότεροι παίκτες ήταν παντελώς άσχετοι με τον ακοντισμό – πιο άσχετοι κι από τον ΣΥΡΙΖΑ με τις διαπραγματεύσεις! Ρίχνανε τις βολές τόσο ατσούμπαλα, που αν περνούσε κάποιος πίσω από την τηλεόραση μπορεί και να κινδύνευε να τον χτυπήσει κάνα ακόντιο!

Κανονικά, το ΕΚΑΒ έπρεπε χθες βράδυ να κινηθεί προληπτικά. Με το που άρχισαν οι παίκτες αυτές τις σαρδανάπαλες προσπάθειες με το ακόντιο, οι υπεύθυνοι του 166 όφειλαν να πάρουν τηλέφωνο την Σακοράφα, τη Βερούλη, τη Μανιάνι, τον Γκατσιούδη και άλλους νυν και πρώην πρωταθλητές μας στον ακοντισμό, για να δουν αν έπαθαν τίποτα στην περίπτωση που έβλεπαν τα όσα διαδραματίζονταν στον Άγιο Δομίνικο.

Διότι εάν έβλεπε κάποιος από αυτούς όντως το παιχνίδι, μπορεί και να είχε πάθει αποπληξία με το οικτρό θέαμα και την παροιμιώδη ανικανότητα των Survivors! Ειδικά η Ευρυδίκη εισήγαγε κι ένα νέο στιλ ρίψης ακοντίου: έβαζε το ένα χέρι πίσω, στην ουρά του και το έσπρωχνε, αντί να το πετάξει! Ήταν ικανοί έτσι όπως έκαναν τις βολές να χτυπήσει το ακόντιο σε διάφορα άκυρα σημεία και με την καραμπόλα να γυρίσει και να τους τραυματίσει! Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα – ευτυχώς τα γέλια δεν μας βγήκαν σε κακό!

Οι Διάσημοι κέρδισαν γιατί ήταν πιο αποτελεσματικοί στις ρίψεις. Ο Αγγελόπουλος και ο Χρανιώτης προσαρμόστηκαν καλύτερα από Μάριο και Αναγνωστόπουλο. Ειδικά ο Χρανιώτης όταν κατάφερνε να φτάνει μέχρι το τέλος – γιατί δεν το κατάφερνε πάντα, λόγω ηλικίας – έβρισκε τρόπο να κερδίζει παιχνίδια. Ο Κύπριος φαίνεται ότι από ρίψεις μικρός έπαιζε μόνο αμάδες – στο ακόντιο δεν σκαμπάζει γρι.

Ξυπόλητοι στα αγκάθια

Με το έπαθλο που κέρδισαν οι Διάσημοι γίνανε και πάλι πράματα και θάματα. Πέρα από κάτι ετοιματζίδικα μακαρόνια που πήραν, τους πήγαν στην Πούντα Κάνα, ένα από τα ωραιότερα θέρετρα του νησιού, για να δουν την ανατολή του ηλίου, λέει, την επόμενη ημέρα από… αερόστατο! Ζηλευτό έπαθλο, δεν χωρά αμφιβολία.

Το θέμα είναι ότι ο Αγγελόπουλος και ο Χρανιώτης θεώρησαν σωστό να κάνουν όλο το ταξίδι, ξυπόλητοι! Μπήκαν στο μικρό αεροπλανάκι, που προφανώς νοικιάζει συνέχεια η παραγωγή και μεταφέρθηκαν σε ένα ξενοδοχείο για λίγες ώρες ύπνου, αφού θα ξυπνούσαν πριν την αυγή! Χωρίς παπούτσια λοιπόν κυκλοφορούσαν στους δρόμους, στο ξενοδοχείο – πατώντας τις μακέτες που βασιλεύουν τα μικρόβια – στο εστιατόριο, όπου έφαγαν. Ακόμα και στα κρεβάτια τους έπεσαν με τις πατούσες να είναι μαύρες! “Οι άρχοντες της μπόχας” σς να λέμε! Στη μετάδοση τέτοιων εικόνων, το κανάλι πρέπει να βάζει το σήμα για το «ακατάλληλο για ανηλίκους», γιατί κινδυνεύουμε να μεγαλώσει μία ολόκληρη γενιά νομίζοντας ότι η βρωμιά είναι αρχοντιά και η καθαριότητα σνομπισμός.

Υποτίθεται ότι έκαναν μπάνιο, αν και δεν έδειξε κάτι τέτοιο η κάμερα!

Είναι ένα θέμα πώς θα προσαρμοστούν ξανά στον πολιτισμό, αφού μοιάζουν σαν να ήρθαν από τα μαντριά!

Η λεπτότητα του Χρανιώτη για παράδειγμα έχει χαθεί, με όλες αυτές τις βάρβαρες συνθήκες καθαρότητας που αντιμετωπίζουν: «Να κάνεις μπάνιο, όχι επειδή βρωμάς, αλλά επειδή είσαι γυναίκα» είπε στην Ευρυδίκη, με την ευκαιρία της διανυκτέρευσής τους σε ξενοδοχείο, αφήνοντας σύξυλη την αθλητικογράφο!

Ρήγμα… Σπαλιάρα στους Μαχητές

Ήταν μαθηματικά βέβαιo, για όσους παρακολουθούν τι ακριβώς παίζει με τον κάθε παίκτη στο Survivor, ότι αργά ή γρήγορα θα ξεσπούσε κρίση στους Μαχητές με επίκεντρο τη συμπεριφορά του Σπαλιάρα. Μάριος, Αναγνωστόπουλος και Βασάλος δεν νιώθουν άνετα με τη χαλαρότητα που επιδεικνύει ο ηθοποιός και μοντέλο για βασικούς κανόνες συμβίωσης. Το ίδιο πρόβλημα το είχαν και οι Διάσημοι και γι’ αυτό τον είχαν στείλει πακέτο και συστημένο στους Μαχητές, όταν τους δόθηκε η ευκαιρία. Του Σπαλιάρα του τα έχουν μαζεμένα εδώ και καιρό κι έτσι εκδηλώθηκε η κρίση: με αφορμή έναν διαπληκτισμό για την έγερση στο ξενοδοχείο που είχαν περάσει προχθές, απολαμβάνοντας το έπαθλο, βγήκαν τα μαχαίρια. Ο Σπαλιάρας μίλησε άσχημα, αντιδρώντας σε παραινέσεις συμπαικτών του (Μάριου και Αναγνωστόπουλου) και στη συνέχεια ο Μισθοφόρος τον έλεγε υποκριτή.

Υπάρχει κάτι στον αέρα της καλύβας των Μαχητών, που λέει ότι δεν πρόκειται να στεναχωρηθούν πολύ εάν χάσουν τον αγώνα της ασυλίας, αρκεί να καταφέρουν να στείλουν πίσω στην Αθήνα τον Σπαλιάρα! Δεν θα χυθεί ούτε ένα δάκρυ στεναχώριας – τουναντίον μπορεί και να γελάνε μέχρι δακρύων αν καταφέρουν να τον ξεφορτωθούν.

Επειδή όμως ο Γιάννης δεν είναι κάνας τυχαίος σε αυτά τα πράγματα, μπορεί να αποδειχθεί σκληρό καρύδι. Και δεν είναι ίσως άσχετο το γεγονός ότι αρχίζει να προσεγγίζει και πάλι τους παλιούς του φίλους, τον Ντάνο και τον Χρανιώτη, επισκεπτόμενος την καλύβα των Διάσημων όλο και πιο συχνά, με το πρόσχημα ανταλλαγής απόψεων για διάφορα θέματα!

Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα