Ηλεία

Συμπληρωματικά έργα στο Λιμάνι Κυλλήνης

Ακούστε το άρθρο

Μετά από ένδεκα μήνες αναρτήθηκε τελικά στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ η έγκριση για τα «Συμπληρωματικά έργα προστασίας και λειτουργικότητας Λιμένα Κυλλήνης, 2ο υποέργο: Αποπεράτωση δαπέδων κυκλοφορίας στην περιοχή του Προσήνεμου Λιμένος Κυλλήνης»! Κάλλιο αργά παρά ποτέ…

Για την ιστορία: Στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου «Συμπληρωματικά έργα προστασίας και λειτουργικότητας του λιμένα Κυλλήνης» είχαν προχωρήσει την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 ο πρώην Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και ο πρώην Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ ως Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης. Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 4.932.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020».

Στο σύνολό τους οι παρεμβάσεις θα εκτελεστούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ηλείας. Σύμφωνα με το τεχνικό δελτίο του έργου, «Συμπληρωματικά έργα προστασίας και λειτουργικότητας του λιμένα Κυλλήνης» περιλαμβάνουν δύο υποέργα. Το πρώτο αφορά την επέκταση του υφιστάμενου προσήνεμου μόλου κατά 130 μέτρα περίπου, με σκοπό την προστασία του λιμένα από βόρειους και βορειανατολικούς ανέμους. Το δεύτερο, προβλέπει αποπεράτωση των εργασιών στη βόρεια προβλήτα του λιμένος Κυλλήνης, με κατασκευή λιμενικών δαπέδων βαρέως τύπου προκειμένου να επεκταθεί ο χώρος ελλιμενισμού.

Πρόκειται για δύο έργα που διευρύνουν σημαντικά τις δυνατότητες του λιμανιού της Κυλλήνης, αφού αποτελούν το εισιτήριο για το μέλλον. Όσο μεγαλώνει το λιμάνι, μεγαλώνουν και οι δυνατότητές του, για τα εμπορικά πλοία, τη μαρίνα, τα υδροπλάνα κλπ.

Όλη η επικαιρότητα