Βιβλίο

Συγκεντρώνει τα βλέμματα η Έκθεση βιβλίου στην πλατεία της Κουρούτας

ekthesivivliou-4.jpg
Ακούστε το άρθρο

Τα βλέμματα συγκεντρώνει και φέτος η Έκθεση βιβλίου στην πλατεία της Κουρούτας, που διοργανώνει για 15η συνεχόμενη χρονιά ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας.

Η έκθεση άνοιξε τις πύλες της το βράδυ της περασμένης Παρασκευής και από την πρώτη στιγμή που άνοιξαν τα περίπτερα έκαναν την εμφάνισή τους οι φίλοι του βιβλίου.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών επισκέπτονται το χώρο και κάνουν τη βόλτα τους στα περίπτερα, ξεφυλλίζοντας νέες αλλά και παλαιότερες εκδόσεις.

Στην έκθεση φιλοξενούνται φέτος 24 εκδοτικοί οίκοι με βιβλία όλων των κατηγοριών και για όλες τις ηλικίες, ενώ δεν λείπουν οι προσφορές ακόμη και σε νέες εκδόσεις.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που η έκθεση έχει γίνει θεσμός και έχει βάλει γερά θεμέλια, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη διάδοση του βιβλίου.

Εκτός από τα βιβλία όμως οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και τις παράλληλες εκδηλώσεις, που πλαισιώνουν την έκθεση.

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε λαϊκορεμπέτικη βραδιά με τους Γάκη Χασαλεύρη, Αντώνη Χασαλεύρη και Μένιο Τεφάνη, ενώ σήμερα Τρίτη στις 9:30 το βράδυ το συγκρότημα «The House» θα παρουσιάσει έντεχνο και λαϊκό μουσικό πρόγραμμα.

Αύριο Τετάρτη 10 Αυγούστου στις 8:30 το βράδυ θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Βασίλη Λαδά ‘Αφρικανική Σκόνη’ από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη. Την παρουσίαση θα κάνουν η δημοσιογράφος Ελένη Σκάβδη και ο δοκιμιογράφος Τάκης Λαϊνάς.

Να σημειωθεί ότι η έκθεση θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 14 Αυγούστου και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 8 το βράδυ έως τις 12 τα μεσάνυχτα.

Μαρία Καραμπάτση

Όλη η επικαιρότητα