Ηλεία

Συγκέντρωση από τους εργαζομένους στους δήμους της Ηλείας κατά της ιδιωτικοποίησης – Είπαν «όχι» στο νέο αναπτυξιακό

Ακούστε το άρθρο

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

Την αντίθεσή τους ενάντια στο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο της ΝΔ που βρήκε στρωμένο το έδαφος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και υλοποιεί ότι απαιτεί ο ΣΕΒ και η ΕΕ ευνοώντας τους «επενδυτές», διατράνωσαν μέσω του συλλαλητηρίου που διοργανώθηκε χθες το απόγευμα στην πλατεία ΟΤΕ από την Ομάδα Γυναικών Πύργου, στο οποίο συμμετείχαν και άλλα σωματεία που θέλησαν να εκφράσουν με αυτό τον τρόπο την αρνητική τους στάση ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που όπως εκτιμούν θα «σωπάσει» τον κόσμο της εργατιάς.

Την παρουσία τους στο συλλαλητήριο έδωσαν το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηλείας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ηλείας, η ΕΛΜΕ Ηλείας, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και Περιχώρων, το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πύργου και Περιχώρων, το σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κάστρου-Κυλλήνης και μέλη του ΠΑΜΕ.

Χαιρετισμό απηύθυνε το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως Μπάμπης Καλαντζής, που εστίασε στις απεργιακές κινητοποιήσεις που στόχο έχουν την απόσυρση συνολικά του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου που επιθυμεί να φέρει για ψήφιση στη βουλή. Επιπλέον, στάθηκε στα «χτυπήματα» που αναμένεται να προκαλέσει το νομοσχέδιο αυτό στον κόσμο της εργατιάς και στις οικονομικές υποχρεώσεις που θα καλούνται να πληρώσουν οι δημότες και θα είναι αυξημένες. Τέλος, αναφέρθηκε και στους αγώνες που πρέπει να οργανωθούν για τη διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών ζωής.

Την κεντρική ομιλία ανέλαβε το μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πύργου και του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηλείας Άγγελος Μπούζης, που εστίασε στην οργάνωση της πάλης των εργαζόμενων σε όλη τη χώρα ενάντια σε ένα νομοσχέδιο που καταργεί τις κλαδικές συμβάσεις και βάζει στο γύψο τη δράση των συνδικάτων και συμβολίζει πως τα κέρδη των ομίλων δε συμβαδίζουν με τα δικαιώματα των εργαζομένων στη δουλειά και τη ζωή. Υποστήριξε επιπλέον πως το «ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον» που προσφέρει το νομοσχέδιο θα φέρει πλήρες ξήλωμα των κλαδικών ΣΣΕ, άνοιγμα του δρόμου για φακέλωμα των εργαζομένων καθώς και ασφυκτικό έλεγχο των συνδικάτων από εργοδοσία και κράτος.

Μετά το τέλος της κεντρικής ομιλίας πραγματοποιήθηκε πορεία, με πανό και συνθήματα σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Όλη η επικαιρότητα